HTML

Így jártál...

"Te magad légy a változás, amit látni szeretnél a világban." Mahatma Gandhi

Friss topikok

Linkblog

Hogyan romboljuk le a demokráciát?

2016.10.06. 21:24 Exe Géza

Nem a múlt hét vasárnapi az első szavazás, ahol a balliberális ellenzék kreatív módon értelmezi a részvételi és szavazati arányokat. Volt már erre példa. Ám eddig nem vetemedtek arra, hogy hivatalosan is úgy merjék kommentálni a távolmaradó szavazók magatartását, mintha az egy tényleges, minden kétséget kizáróan bizonyított szavazási adat lenne. Ráadásul ezt az aberrált, velejéig antidemokratikus értelmezést úgy tűnik sikeresen vitték be az Európai Unióba is. Az ott lebzselő, Európa népeit eláruló politikusok is azonnal magukévá tették, hogy aki nem szavazott, az valójában rájuk és a politikájukra szavazott és az egész szavazást úgy kell kezelni, mintha a le nem adott, nem létező szavazatok, valójában őket támogató szavazatok lennének.

Ezzel úgy kb. vége is a demokráciának Európában.

plakat.jpg

Egy demokratikus szavazásnak az a lényege (legalább is eddig az volt a lényege), hogy időnként megkérték a választópolgárokat, hogy tényleges, aktív, tevőleges politikai cselekedettel, a voksolással jelezzék, hogy valójában mit akarnak. Mert a szándékot, véleményt, akaratot világosan, egyértelműen, félreérthetetlenül csak a cselekedet tudja megmutatni. A nem-cselekedet nem tudja így megmutatni, mit akar a nem-cselekvő. Az, hogy nem teszek semmit számtalan bizonytalan értelmezésre ad módot. Éppen ezért használhatatlan az akarat kifejezésére, amikor viszont pont hogy egyértelműnek, félremagyarázhatatlannak kellene lenni. Mert az ember (és a demokrácia is!) szóból ért nem pedig hallgatásból!

A demokrácia egyelőre más módon nem tud valós, tisztességes és ami fontos: pontosan mérhető képet kapni a választói akaratról, csak a szavazással. A nem-szavazás pedig a demokrácia halála. Az ügyeskedő, mellébeszélő, mások akaratát maguknak kisajátító, kiforgató gazemberek kifogása és kiskapuja.

Láthattuk az elmúlt napokban, hogy egyes politikusok azt mondják, hogy a népszavazás csak egy drága közvélemény kutatás volt. Az ember meg csak áll és nem hisz a szemének, fülének, hogy elvben képzett emberek hogy mondhatnak ekkora hülyeséget. Hiszen a közvélemény kutatás pont a leglényegesebb ponton tér el a demokratikus népszavazástól: nem kérdez meg minden egyes embert külön-külön a véleményéről, hanem csak egy 500, 1000, 1500 emberből álló mintát, aztán pedig a mintából próbál következtetni, becslést adni a teljes vizsgált csoport véleményére. A közvélemény kutatás sosem ad tényszerű, pontosan mért adatot. A közvélemény kutatás csak egy statisztika. Ezért is mondta Churchill, hogy csak olyan statisztikának hisz, amit személyesen ő hamisított. 

A közvélemény kutatásos hasonlatnál azonban nagyságrendekkel hajmeresztőbb húzás, hogy léteznek olyan politikusok, itthon is és európai szinten is, akik azt közlik, hogy a népszavazás eredményébe be kell és be fogják számítani azokat, akik nem szavaztak. Konkrétan ez a demokrácia vége, az eddig mindenki által elfogadott demokratikus játékszabályok nyilvános megsemmisítése.

Mert innentől kezdve, ha ez a sötét, antidemokratikus gazemberség polgárjogot nyer, egyetlen választásnak sem lesz közmegegyezéses eredménye. Minden választás vitatott lesz, mert a vesztes minden távolmaradót saját magához sorolhat. Európában a szavazók egy jelentős része, 30-40%-a (egyes helyeken még több) soha nem megy el szavazni. De eddig nem volt olyan pofátlan és a hatalomvágyába ennyire beleőrült politikai erő, amelyik azt merte volna mondani, hogy ő tudja, hogy a nem-szavazók igazából kire akartak szavazni: természetesen rá. Ez a tömeges gondolatolvasás David Copperfieldnek is becsületére válna.

Természetesen egyetlen politikus sem tudja kiolvasni a nem-szavazók gondolatait, szándékait. Kis hazánk balliberrált politikusai valós, rájuk vagy az álláspontjukra leadott szavazatok híján egyszerűen, a maguknak próbálják behazudni az általuk természetesen nem ismert nem-szavazói csoportok szándékát, akaratát.  Normális politikus ezzel eddig nem merészelt próbálkozni. Valószínűleg azért, mert egy ilyen, természetfeletti gondolatolvasó képességeket „csillogtató” eszmefuttatás széles körben világossá tenné, hogy az adott politikus súlyos mentális kihívásokkal küzd. Magyarul: elmebeteg. Azonban ez az ésszerű megfontolás teljesen lefoszlott az egész Európában egyre nagyobb bajban lévő liberális politikai elitről. Már nem képesek felfogni, hogy olyan tébolyult módon érvelnek, ami valójában lebontja a demokratikus rendszerek alapjául szolgáló közmegegyezést a demokratikus választások működéséről és ezzel – mintegy mellesleg – megsemmisítik magát a demokráciát is (ezt a "gonosz" rendszer, amiben ők, az egyedül arra érdemesek, az Istennek se tudnak hatalomra kerülni).

Az elmúlt hetekben, hónapokban ez a magát „liberálisnak” nevező kör egyre nyíltabban, egyre agresszívabban támadta és támadja a demokrácia mindeddig elfogadott játékszabályait. Nem is csoda, mert az európai, fehér, keresztény kultúra lerombolását célzó politikájuk nyomán még a korábbi, aprócska választói támogatottságuk is eltűnt. Most már tényleg csak a fizetett mozgalmárok és a papírral igazolt, identitászavaros ütődöttek tartanak ki emellett a minden valóságtól elrugaszkodott, destruktív, ön- és közveszélyes ideológia mellett. Némely EU-s politikusok már nyíltan közölték, hogy a népszavazások lerombolják az Uniót. Itthon is minden áron, minden módon megpróbálták megakadályozni, lejáratni a népszavazást. Most ott tartanak, hogy 3,3 millió európai polgár világosan és egyértelműen kifejezett akaratát akarják végképp eltörölni.

És közben minden második szavuk a demokráciáról, meg a demokratikus értékekről szól.

Vajon meddig lehet ekkora képmutatással létezni ezen a kontinensen?

 

1 komment

Címkék: demokrácia népszavazás liberális

A bejegyzés trackback címe:

https://igyjartal.blog.hu/api/trackback/id/tr3611776519

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

toppen 2016.10.09. 23:52:24

Vannak emberek, akik abból élnek, hogy kitalálják a lehető legcélravezetőbb stratégiát a céljuk eléréséhez. Ennek a népszavazásnak a kapcsán jól tudták, hogy az igenek nem győzhetnek, azaz nem érdemes kampányolni az igenekért. Értelem szerűen nem-t nem fognak mondani. Mi maradt? Az egy pillanatig sem futott át az agyukon, hogy ezzel mekkora rombolást végeznek az emberek agyában. Nagyon felelőtlen magatartás volt ez. Vagy a céljaiknak nem felel meg a demokrácia.
süti beállítások módosítása