HTML

Így jártál...

"Te magad légy a változás, amit látni szeretnél a világban." Mahatma Gandhi

Friss topikok

Linkblog

A fajelmélet liberális reneszánsza

2016.06.08. 01:17 Exe Géza

Több „haladó” internetes lap és blog is lehozta azt az ál-dokumentum filmet, amelyben emberek a nemzeti identitásukról beszélnek (jobbára nagyon ostoba és nagyon korlátolt módon), aztán genetikai vizsgálatnak vetik alá őket, melynek során kiderül, hogy – bár ők azt hitték – mégsem 100%-os faj-franciák, meg faj-bangladesiek.

Ugyan egyes médiumok úgy tálalták a filmet, mintha ez egy tényleges kísérlet és a valóságos események dokumentálása lett volna, de az kb. a harmadik másodpercben világos hogy megrendezett jelenetsorról van szó, amelyben amatőr színészek, vagy ami még valószínűbb, „liberális” mozgalmárok és aktivisták játsszák el a gyökér, kriptonáci módon gondolkodó átlagembereket.

Mert hát hogy is gondolkodhat egy átlagember a nemzeti identitásáról, mint egy kriptonáci, nem igaz? Hiszen maga a nemzeti identitás is egy kriptonáci jelenség – legalább is „liberáliséknál”.

Szóval a tanmesefilm úgy folytatódik, hogy a hülye kriptonáci átlagembereknek köpniük kell egy kémcsőbe, majd a köpetüket genetikai vizsgálatnak vetik alá.
És ekkor jön a bulvárlapok címoldalára kívánkozó sokk!
Pl. Kiskegyednél: „Azt hiszed, hogy tudod, milyen nemzetiségű vagy? Ezek az emberek sokkot kaptak, amikor kiderült az igazság!”
Na ettől tényleg köpni kell…

Nyomokban németet tartalmaz…

Szóval kiderül, hogy a skinhead kinézetű angol pasas, aki utálja a németeket, 5%-ban német! A mintaszerűen soviniszta francia nő 32%-ban brit. Az iráni az egy muszlim zsidó (sic!). A törököket utáló kurd lány természetesen részben török (is).

Itt álljunk is meg egy pillanatra, mert a kurdnak mondott lány a saját genetikai térképét böngészve azt a kérdést teszi fel a vele szemben ülő (talán) genetikusoknak, hogy „Kaukázusi??? Az ami Törökország volt?” Tehát a jelenet lényege, hogy az 1 bites néző megértse, hogy bizony a magát kurdnak gondoló lány igazából török (is). Ez már mekkora sokk!

Kár, hogy az egész jelenet úgy hülyeség, ahogy van.
Egyrészt a Kaukázus jellemzően NEM törökök lakta vidék. Nagyon sokféle nép lakik arra, többek közt törökök is, de a Kaukázust mégiscsak a grúzok, az örmények, az azeriek, a csecsenek, sőt a kurdok jellemzik, nem pedig a törökök. Egy kurdnak, aki amúgy szintén a Kaukázus környékéről ered, ezt igazán tudnia kellene. Tehát az a kurd, akinek a Kaukázusról a törökök jutnak eszébe, aki a Kaukázust a törökökkel azonosítja, kb. annyira kurd, mint Gyurcsány Ferenc.

Persze van magyarázat erre a marhaságra. A film vélhetően az amerikai és a nyugat-európai „liberális” közönségnek készült, akiknek a legjobb esetben is csak homályos fogalmaik vannak arról, hogy hol van a Kaukázus és hogy kik élnek arra fele az Isten háta mögött. De ha valaki bemondja nekik a képernyőn, hogy Kaukázus = törökök, akkor megbízható tudatlanságuk birtokában azonnal rábólintanak – hiszen a Kaukázus és Törökország – mondjuk New Yorkból nézve – gyakorlatilag egy és ugyanaz.

Tudományos ripacskodás

De a jelenetnek nem csak itt véres a torka. Érdemes megfigyelni, hogy a tágra meredt szemű, olykor kifejezetten gyermeki(en hülye), kriptonáci átlagemberekkel szemben két nagyon, de nagyon tudományos figura ül. Akik mindig csöndesen, megfontoltan beszélnek, türelmes fölénnyel kérdezgetik (vizsgáztatják) a hülyéket, van szemüvegük és baromian úgy néznek ki, mintha valamiféle tudósok lennének. Ők képviselik az észt a sok kretén között. És persze ők képviselik a filmkészítők üzenetét. Ők a tudomány, ők az ész. Liberáliséknak ez a fixációjuk van a nemzeti identitás helyett. Magyarországi megfelelőik csak „szürkeállomány” néven tetszelegtek, amíg a mérhetetlenül sok eszük végképp ki nem buktatta őket a Parlamentből.

Szóval ott ül ez a tudományos-fantasztikus nő és pasas és amikor a kurdnak mondott lány felteszi a maga butácska kérdését a tudomány képviselője azonnal rávágja, hogy „Igen!” Kaukázus = törökök. Az előbb már kitárgyaltam, hogy geográfiai és demográfiai szempontból miért hülyeség ez. De ez még csak a normál, a földrajz órán odafigyelő embertől elvárható értelmezési szint volt.

Ha valaki annyira tudományos, mint a filmnek ez a két okostojás szereplője, akiknek már az oviban is petricsésze volt a jele, akkor már más, biológiai, antropológiai szempontnak is be kellene néznie az eszmecserébe. Mert ha az ember azt olvassa a saját géntérképén, hogy „kaukázusi”, akkor azt a genetikus antropológiai értelemben írta oda, nem pedig geográfiai értelemben. Vagyis nem azt jelenti, hogy az ő ősei mondjuk Azerbajdzsánból (pardon: Törökországból ;) rajzottak ki, hanem azt, hogy a géntérkép szerint az adott ember a négy fő embertípus (europid, mongoloid, negroid, ausztraloid) közül a kaukázusinak is nevezett europid csoportba tartozik. Ez van. Az europid típust kaukázusi eredetűnek tartja a tudomány és ezért olykor kaukázusinak nevezi.

Nos, ha a filmbeli két szürkeállomány-tulajdonos valóban értené a dolgát, nekik rögtön ki kellett volna javítaniuk a kurdnak mondott lányt, hogy bocs, de a kaukázusi itt nem azt jelenti, hanem. De akkor hova is lett volna a propagandafilm fő üzenetének „tudományos” megerősítése? Így aztán a filmbeli genetikusok simán rávágják, hogy „igen” a Kaukázus az a törököket jelent, hiszen ők nem genetikusok, csak valami színészfélék, akik azt mondták, amit a forgatókönyv író és a dramaturg összerakott. És mivel sem a forgatókönyv író, se a dramaturg nem genetikus, így ők sem tudták, hogy mennyire ostoba reakciót adtak a szereplőjük szájába annak érdekében, hogy a kedves néző még véletlenül se felejtse el levonni az agymosó jelenet tanulságát:

„Na b+! A kurd lány igaziból török! A brit tudósok kikutatták! Ezt a sokkot!”

És így tovább… Hihetetlenül primitív propaganda agymosás – faék bonyolultságúnak gondolt közönségnek.

Gyakorlati fajelmélet

Jó lenne azt mondanom, hogy kb. ennyivel le is tudható ez a nemzeti identitás értelmét megkérdőjelező liberális propagandafilm, de azért a felszínes hülyeségek mellett van ám ennek az anyagnak egy mélyebb és sokkal rondább rétege is.

Méghozzá az, hogy a nemzeti identitás Európában nem faji alapú. Hitler volt az utolsó, aki fajelméleti alapon akart itt identitást teremteni – szerencsére sikertelenül. Európában a nemzeti identitás kulturális alapú. Nem genetikailag vagyunk magyarok, hanem nyelvünkben, szokásainkban, hagyományainkban, történelmünkben, gondolatainkban és világképünkben.

Illyés Gyula azt mondta:

„Magyar az, akinek fáj Trianon – a többi csak állampolgár.”

Ebben bizony szó nincs faji determinációról. Eszerint bárki lehet magyar, mert azt, hogy fáj-e neki Trianon, vagy sem, arról szabadon dönthet. A genetikában nincs ilyen szabad akarata az embernek. Ott az vagy, amit génjeid mutatnak.

Csoóri Sándor máshogy fogta meg a témát:

„Magyar az, aki magyarnak vallja magát, és vállalja az ebből adódó kötelezettségeket – olykor jól felfogott érdekei ellenében is.”

Nahát! Ebben sincs genetika! Viszont kiválóan megmagyarázza, hogy hogyan lehetett a szerb Damjanich János, vagy a horvát Knézich Károly magyar honvédtábornok. Mert ez egy valóban befogadó nemzet. Dönthetsz úgy, hogy hozzá tartozol. Igaz, akkor úgy is kell viselkedned, mint aki hozzá tartozik. Mert a befogadás nem csak jogokat, de kötelezettséget is ró az emberre. Például nem rombolhatod azt a közösséget, ami befogadott.

Mindehhez képest itt van ez a remek kis „liberális” film, ami fajelméleti platformról próbálja kikezdeni például a nemzeti identitástudatot is. Azt állítja, hogy a nemzeti identitástudat csak egy hülyeség, hiszen fajilag, genetikailag nem is igazolható.

Hogy is van ez?

Akkor most mégiscsak játszik a fajelmélet? Akkor most mégiscsak van jelentősége, hogy kiben hány százalék a német, a magyar, a szlovák, a zsidó meg a tuareg? Hm? Bocs, de azt hittem, erre a kérdésre már 70 éve pontot tett az emberiség egy brutális háborúval. De akkor most ez hogy is lesz? Ismét el kezdjük vizsgálgatni, hogy ki mennyire kevert vagy tiszta fajú? Nem mellesleg Hitlerék is így kezdték. És nagyon messzire vezet ám ez. Tényleg ennyire semmi sem drága, ha a nemzeti érzés és ezáltal a nemzetek lerombolásáról van szó?

Szemlátomást tényleg.

A „liberális” jövőben a legjobb az lesz, ha mindenki megcsináltatja a géntérképét és megtudja, hogy hány százalékban milyen náció statisztikailag meghatározott genetikai mintáját hordozza. Azt ugyan nem tudom, hogy mégis mi a fenét lehet kezdeni azzal, hogy valaki mondjuk 5%-ban német, mint a filmbeli angol. Vajon neki onnantól kezdve 5%-ban szurkolnia kell Öziléknek is az EB-n? Vagy 5%-ban szégyellnie kell magát II. Világháborúért? Vagy évente 5%-ban wurstot kell ennie fish&chips helyett? Vagy mégis hogyan kell hasznosulnia ennek a rendkívül fontos ismeretnek? Liberális felfogás szerint az 5%-os német genetikai állomány miatt a filmbeli angol kriptonáci tahónak többé nem lenne szabad büszke angolnak éreznie magát. Meg kellene reccsennie a nemzeti identitásának. "Optimális" esetben el kellene vesztenie a nemzeti identitását.

Biztos ez? Ez lesz a szép új világ? Ahol ilyen agymosó propagandával fogják lehámozni az emberekről azt az érzést, hogy a velük kulturálisan azonos embereket rokonlélekként, ne adj Isten, testvérként fogják fel? Ilyen primitív módon, ócska színészek ócska színjátékával fogják masszírozni az emberek agyát, hogy a nemzeti identitás az lényegében egyenlő a nácizmussal, meg a sovinizmussal, ezért meg kell szüntetni? Ez a korlátolt, buta propaganda az, amit az úgynevezett liberális szürkeállomány hozzá tud tenni a XXI. századhoz?

Igen.

Ez.

 

 

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://igyjartal.blog.hu/api/trackback/id/tr48788986

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

BircaHang Média szerkesztősége · http://bircahang.org 2016.06.08. 05:36:27

Így igaz. Származás és nemzetiség - 2 külön dolog.

D1255 2017.04.14. 15:21:20

Mmmm, kedves szerzo: ha szembetalalkozol egy feketeboru sraccal aki azt mondja 'magyar vagyok', elfogadod magyarnak? Nahat, akkor meg mi bajod a liberalisokkal es ezzel a ismeretterjeszto filmmel?:)
süti beállítások módosítása