HTML

Így jártál...

"Te magad légy a változás, amit látni szeretnél a világban." Mahatma Gandhi

Friss topikok

Linkblog

Őszöd árnyéka

2014.02.27. 13:48 Exe Géza

Elnézem a baloldalt, amelyik egyszerűen képtelen felfogni, hogy mi a baj az őszödi Gyurcsány-beszéddel. Ez nekik „igazságbeszéd”. És ha „igazságbeszéd”, akkor büszkének kell lenni rá. Nyilván úgy gondolják, meg kell becsülni a ritka pillanatot, amikor Gyurcsány végre valahára, valószínűleg először és utoljára az életében igazat mondott Őszödön. 

Amit nem ért a baloldal, az az, hogy ez az „igazmondás” egy csomó súlyos, demokráciánkat, a közbizalmat alapjaiban kikezdő bűn és hazugság elismerése volt! Hogy Gyurcsány és kormánya megszegte a hivatali esküjét. Hogy testületileg és tudatosan rúgták fel páros lábbal a demokratikus választásokon létrejött társadalmi szerződést. Mindezt teljes gátlástalansággal, a lehetséges következmények cinikus mérlegelése után, a várható választói tiltakozásokat, tehát magukat a választókat jó előre semmibe véve. És mindezt egyáltalán nem valami felsőbbrendű nemzeti vagy össztársadalmi érdektől vezérelve. Nem másért, mint a hatalom puszta megtartása érdekében. Minden áron. Bármi áron.

Kénytelen vagyok leírni, mert szemlátomást ezek az evidenciák egyszerűen ismeretlenek a baloldalon: ezek akkor sem bocsánatos bűnök, ha ad absurdum elismeri őket valaki. A sikkasztó könyvelő buksi fejét sem simogatják meg azért, ha hajlandó elismerni, hogy sikkasztott. Beismerés esetén mindössze valamivel kisebb büntetésre számíthat. És könyvelőként soha az életben nem fog dolgozni, mert jó közelítéssel egy életre eljátszotta az ehhez szükséges bizalmat.

Vajon mit nem lehet ezen érteni?

Ezt csak egy moral insanity nem képes felfogni. Aki nem képes értelmezni a hitelesség, a szavahihetőség, a bizalom helyét és szerepét a társas kapcsolatokban, azon belül a politikában.

Pláne, hogy Gyurcsány Ferenc nem a bíróságon, de még csak nem is az áldozatoknak, nem a választóknak, nem a közvéleménynek ismerte be töredelmesen, őszinte bűnbánattal a maga és kormánya bűneit. Csupán a vele együtt hatalmat gyakorló társainak, lényegében a tettestársainak, a bűnsegédi bűnrészeseknek. Mintha Mengele tájékoztatta volna az SS-őrszemélyzetet az emberkísérletekről és utóbb arra hivatkozott volna, hogy de ő már beismerte a bűneit, és ezért nem hogy büntetlenség jár neki, de egyenesen az egészségügyi miniszteri bársonyszék!

Tragikomikus...
...lenne, ha nem mutatna rá a baloldal katasztrofális viszonyára az igazsághoz és a normális, ép erkölcsi érzékhez. Mert a baloldal, tökéletes homo immoralisként mindezt nem érti. Ehelyett inkább a hülye, agymosott, birka, ázsiai stb. stb., számos egyéb válogatott sértéssel minősített választópolgárok lecserélésében látja a helyes, bár sajnálatosan nehezen kivitelezhető megoldást. Mert igazából mi nem érdemeljük meg őket.
És ezzel akár egyet is érthetünk.
Mert lehet, hogy sok hibát elkövettünk, de azt, hogy ez az érdekkör még egyszer hatalomra jusson ebben az országban, na azt azért tényleg nem érdemeljük.

Szólj hozzá!

Címkék: őszöd balliberális igazságbeszéd hazugságbeszéd

A bejegyzés trackback címe:

https://igyjartal.blog.hu/api/trackback/id/tr485835229

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása