HTML

Így jártál...

"Te magad légy a változás, amit látni szeretnél a világban." Mahatma Gandhi

Friss topikok

Linkblog

Megint jönnek, rárontanak…

2011.01.12. 17:17 Exe Géza

A magyar balliberális szubkultúra az elmúlt hetekben – szokása szerint – ismét külső, idegen erők és hatalmak segítségével próbálja „korrigálni” a demokratikus választásokon elszenvedett katasztrofális vereséget. Ez van. A magyar baloldal ilyen volt, van és lesz. Mivel így van szocializálva. 

Ne feledjük, honnan jön a mai magyar baloldal! Nem ám valami európai értelemben vett szociáldemokrata előzményekkel, szellemi elődökkel, családi indíttatással rendelkező csipetcsapatról van szó. Nem. A mai magyar baloldal a hazánkat megszálló, kirabló és elnyomó Szovjetuniót kiszolgáló, vezető kollaboránsokból, gyerekeiből, klienseikből és ezek kapcsolatrendszeréből áll. Még az ún. (bal)liberálisok „krémje” is javarészt a Kádárék által ’56 után háttérbe szorított keményvonalas rákosista és sztálinista családok sarjai. Tehát ez a baloldal ab start nem valami európai szocdem, vagy liberális értékeket valló, szellemi környezetben szocializálódott és „cserepedett” fel, hanem éppen ellenkezőleg, keményvonalas, gátlástalan kommunista apukák, anyukák és hasonló családi barátok, mentorok nevelték őket. Na vajon mire? Hadd éljek a gyanúperrel, hogy nem pont az európai liberális értékeket és életfilozófiát szívták magukba az anyatejjel.

Sokkal inkább azt a hagyományos, magyar baloldali felfogást, hogy Magyarországon baloldali hatalmat csakis külső erők segítségével lehet stabilizálni, mivel – ahogy Rákosi elvtárs panaszolta a szovjet elvtársaknak – az itt élő 10 millió fasisztával szörnyű nehéz kommunizmust építeni. 

És ez a baloldali, balliberális koncepció azóta se nagyon változott. A magyar baloldal azóta is úgy fasisztázza, nácizza, antiszemitázza, rasszistázza Magyarországot és lakóit, mintha fizetnének érte. (Persze fizenek is érte.) A fentiek ismeretében az is mindjárt érthetővé válik, hogy a baloldal miért becsmérli provinciálisnak, lábszagúnak, mucsainak, balkáninak stb. a magyar kultúra nem kozmopolita irányultságú részét, miért gondolja, hogy jófej és européer dolog a külföld egyébként teljesen röhejes majmolása (pl. budapesti Love Parade), és miért gondolja, hogy a külföldről érkező vélemény valamiféle megkérdőjelezhetetlen ultima ratio a közéleti vitákban.

A magyar baloldal azért gondolja ezeket, mert már szovjet zsoldban is így gondolta és így élt, így cselekedett. Mint mondtam: így szocializálódott. Mire összedőlt a Szovjetunió, a hatalmi űrbe benyomakodó globális tőke egy tökéletesen idomított, rutinosan kollaboráló (na jó, nevezzük nevén a gyereket: hazaáruló) hálózatot talált, amely a számonkérés elmaradása és a fennmaradás érdekében készségesen hajlította át a gerincét az ellenkező irányba. Így lett egy csapásra internacionalistából multinacionalista, ami persze csak azért mehetett ennyire könnyen, mivel az ideológia korábban is csak a karrier- és hatalomvágyat takargató maskara volt, nem pedig a személyiség, a személyes világkép, életfelfogás és hitvallás valódi, integráns része.

Hát így jártunk. Míg Kelet-Közép-Európa összes országában hazafias a baloldal, egyedül nekünk magyaroknak jutott olyan baloldal, ami a legvisszataszítóbb stréber ügynök módjára akar megfelelni az éppen aktuális tartótisztjének – jelenleg a globális tőkének. És ez az identitászavaros baloldal a maga megfelelési kényszerében tényleg minden szívfájdalom nélkül ront rá erre a „büdös, kis ronda” nemzetre. Amikor csak teheti.

8 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://igyjartal.blog.hu/api/trackback/id/tr442579297

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

lujo22 2011.01.13. 04:56:06

Kettős mérce!
Ez nem volt rárontás a hazára:
index.hu/belfold/cent0611/
Orbán külföldön ítéltette el a magyar kormányt
A rendőrségre a pártpolitika gyakorol befolyást, az állampolgárok gyülekezési jogát korlátozzák, az ellenzékieket megfélemlítik és eltávolítják őket az állami szférából. Egyebek mellett ezek a vádak is szerepelnek abban a nyilatkozatban, amelyet Orbán Viktor volt miniszterelnök kezdeményezésére fogadtak el a Nemzetközi Demokratikus Centrum vezetőségi ülésén.

vagy ez?
www.mno.hu/portal/401176
Martonyi: hazánknak külső jogállami kontrollra van szüksége
Magyarország Közép-Európa államaival ellentétben lemaradási pályán van

Magyarországnak külső jogállami kontrollra van szüksége, mert "önmaga lábán nem tud megállni". Ez az ország a jogállami kontrollt, a demokratikus intézmények tartalmi működését saját erejéből megvalósítani nem tudja - jelentette ki Martonyi János az Európai identitás - Nemzeti identitás címmel rendezett konferencián Budapesten.

trendo+ 2011.01.13. 08:01:12

Beszéljél egy kicsit a jobboldali gyökerekről is, Géza! :)
Te momentán kinek vagy az exe? :)

Exe Géza · http://igyjartal.blog.hu/ 2011.01.13. 08:26:42

A Fidesz nem uszította a nemzetközi sajtót az országra, a Fidesz soha nem az országot gyalázta, csak a kormánnyal és jogsértéseivel szemben fogalmazott meg kritikát és csak az EU intézményrendszerén belül. Nem mellesleg a Fidesz a kritikáját nem előre hanem a jogsértések elkövetése UTÁN tette közzé és szintén nem mellesleg a Fidesz kritikája igaznak bizonyult, mind a rendőri jogsértések, mind az EU-nak való hazudozás vonatkozásában.

Ezzel szemben a baloldal úgy mocskolja és mocskoltatja a sajtókapcsolataival nem csak a kormányt, de az egész országot ("büdös kis ronda ország", "baktériumok", nácik, fasiszták, antiszemiták, rasszisták stb.!!!), hogy még egyáltalán nem is történt médiaügyben jogsértés, csupán a véleménye szerint majdan, esetleg bekövetkező jogsértések miatt hiszterizálja Európát - mintha azok már be is következtek volna és a vélelmezett jövőbeli bűnök miatt követel már most elmarasztaló ítéletet. Tehát ráront és nem csak a politikai ellenfelére, de az egész országra.

lujo22 2011.01.13. 09:30:28

@Exe Géza: Sztem a szocik olyan gyengék, m a lepkefing. És a kormány uszította magára a külföldet azokkal a lépésekkel amit eddig tett, csak ezzel telt be a pohár. Az Fidesz is megtette volna, de nem tudta mivel. Tömegoszlatáskor ott is verik az ellenszegülőket, ez meg nem verte ki a biztosítékot.

lujo22 2011.01.13. 09:34:17

A jelzőket meg nem a mostani ellenzék mondta. Schiff mióta szocialista? Mellesleg őt nyakra-főre zsidózzák, az ő joggal mondta, azt amit, nem?

Exe Géza · http://igyjartal.blog.hu/ 2011.01.13. 10:46:58

@lujo22: A bírósági ítéletek arról szuónak, hogy a nem ellenszegülőket is összeverték, ld. Révész Máriusz, vagy egy csomó arrajáró, hazafele menő szerencsétlen, vagy külföldi turista, vagy a környékbeli szórakozóhelyeken ücsörgők.

Schiff pedig nem szocialista, viszont az ex-SZDSZ-es ("liberális") érdekcsoport tagja. Annak az érdekcsoportnak a tagja, amelyik leginkább felelős a mostani hisztériáért a szocikat is megelőzve. Schiffet senki nem zsidózza nyakra-főre, mivel az emberek nem is nagyon tudják, hogy létezik, hiszen több mint 30 éve Nagy-Britanniiában él.
Schiff előbb lenácizza az országot, aztán meg sopánkodik, hogy ezek után vannak olyanok, akik (felülve a provokációjának) lezsidózzák. De ez még mindig nem ok és alap arra, hogy egy egész országot nácizzon és antiszemitázzon - mert ez nem más, mint pontosan olyan rosszindulatú általánosítás és előítélet, mint amit pl. a nácik folytattak a zsidókkal szemben a 30-as években.

nemhívő 2011.03.02. 06:21:21

...nem védem, sőt kifejezetten utálom a szocikat,..de ez a cikk szánalom...

Ha IGAZ lenne, akkor az általad "etalonnak" tekintett "eoropéer"-ek a halál f.szára küldték volna az "árulkodó" szocikat.....helyette a Zorbánék kaptak egy nagy "tockost".

Exe Géza · http://igyjartal.blog.hu/ 2011.03.02. 12:19:38

Egyáltalán nem tekintem etalonnak az "européereket". Etalonnak pont hogy az MSZMP-ből ránk maradt nomenklatúra tekinti őket, nekik van minden áron szükségük valami külső hatalomra, akikre hivatkozhatnak belföldön. Korábban a szovjet elvtársakra, manapság pedig az Európai Unióra, az IMF-re, az USA-ra stb. Nekik akkora nulla a saját belső értékítéletük, értékrendjük, illetve az életvitelük példaértéke, hogy külső hivatkozás egyszerűen nélkül nincs mivel alátámasztani a mondandójukat.

És európai unió hatalmasságai pont hogy azért kedvelik az MSZMP-s nomenklatúra maradványát őket, mert ennyire végtelenül szervilis. Mert teljesen világos, hogy mivel lehet megvásárolni. Mert ez a csapat nem akar semmit, csak hatalmon lenni, turkálni a közpénzben és direkt hálás érte, ha mindeközben valaki megmondja neki, hogy hogyan kormányozza ezt az ortszágot - nehogy már meg kelljen erőltetnie az agyát, aminek az erőltetése amúgy sem eredményezett soha semmi épkézláb ötletet.

Szóval persze, hogy ezt a társaságot kedvelik az európai hatalmasok, nem pedig azt, amelyik egyrészt nem hajlandó ilyen mértékben alájuk menni, másrészt van elképzelése arról, hogy az országnak hogyan kell képviselnie a maga érdekeit, akár ugyanezekkel az európai hatalmasokkal szemben is.
süti beállítások módosítása