HTML

Így jártál...

"Te magad légy a változás, amit látni szeretnél a világban." Mahatma Gandhi

Friss topikok

Linkblog

És eljött a provokátorok kora

2013.03.21. 15:19 Exe Géza

Még jó egy év van a 2014-es országgyűlési választásokig, de a választási harc már bőven megkezdődött és amint az sejthető volt eddig is, minden eddiginél durvább kampány elé néz Magyarország. Hogy miért is? Hát azért, mert az Orbán-kormány véget vetett az 1990-es rendszerváltáskor hathatós amerikai segítséggel kialakított status quo-nak. Annak a világnak, hogy a 90-ben szovjet „tartótiszt” nélkül maradt magyarországi kommunista kollaboránsok gyorsan új gazdákat kerestek maguknak, akik hajlandóak voltak garantálni a büntetlenségüket, a biztonságukat, az egzisztenciájukat, feltéve, hogy ők meg ugyanazt teszik, mint addig is – árulják a hazát, csak mostantól nem a Szovjetuniónak, hanem a Nyugat megfelelő érdekcsoportjainak. 

Az ellopott rendszerváltás

Erről szólt az ún. „rendszerváltás”. Erről szólt, hogy lényegében érintetlen maradt a magyar jogrend s benne a gyorsan aktualizált 1949-es Alkotmány, ami ezt az új status quo-t volt hivatott biztosítani (Naná, hogy a balliberális kormányok nem akarták megváltoztatni. Miért is akarták volna, mikor a nekik megfelelő környezetet betonozta be?). Erről szólt a kommunista nomenklatúra számonkérésének, a lusztrációnak az elsikkasztása (Köszönjük Sólyom László!!!). De erről szólt a végrehajtó hatalom, az igazságszolgáltatás, a rendvédelem és főleg a gazdaságirányítás apparátusainak érintetlensége, amelyek az immár demokratikus díszletek között, a kirakatban ügyetlenkedő MDF-es professzorok háta mögött biztosították a posztkommunista hatalomátmentést, a rablóprivatizációt, a gazdasági pozíciók, a közvagyon hasznosítható részének megszerzését.

Az elképzelt modell elég egyszerű volt. Az SZDSZ-be tömörült, ultrabaloldaliból hirtelen liberálissá avanzsált értelmiségi szubkultúra adja a „szürkeállományt”, ami vezeti az országot, a külföldi megbízók iránymutatásainak megfelelően. Sajnos a modell rögtön induláskor megbukott, mert Magyarország nem bízik a budapesti, magát immár „liberálisnak” nevező arrogáns, az ország népével semmilyen közösséget nem vállaló, a magyar identitást tagadó és romboló, önmaga értékét és támogatottságát állandóan túlbecsülő társaságban. Így a modellt módosítani kellett, s 1994-re kialakult az SZDSZ-MSZP koalíció, ahol az SZDSZ adta a nyugati utasításokat, elvárásokat közvetítő „élcsapatot” (orwelli terminológiával: a belső pártot), az MSZMP/MSZP nomenklatúrája pedig hozta az olcsón, akár lejárt szavatosságú tésztával is megvehető tömegbázist, a kádári nosztalgiával bolondított szavazókat a demokratikus komédiához - cserébe pedig betegre lophatta magát.

A modell eredménye ismert. Egy olyan ország, ahol az ember képtelen volt megérteni, hogy hogy lehetnek ilyen alacsonyak a bérek, amikor nyugati mércével is magasak az árak. Hogy lehet, hogy minden működésképtelen, lassú, rossz minőségű, igazságtalan és persze forráshiányos ekkora adók és ekkora hitelek felvétele mellett? Aki csak egyszer is járt nyugaton, aki csak egyszer is dolgozott arrafelé, vagy akár csak beszélt egy nyugaton elő emberrel, az tudta, érezte, hogy itt valahol borzalmas pénzeknek kell elfolynia.

Liberális "értékek" - végveszélyben

Ez a jól kigondolt, Európai igazi „értékeit” tükröző kifosztó-automatizmus került veszélybe 2010-ben, amikor a magyar választók kétharmados parlamenti többséggel ruházták fel azt a politikai erőt, amelyik azt ígérte, hogy véget vet az igazságtalan rendszerváltás korának, a kommunistából egy csapásra kapitalistává vált, külföldről dróton rángatott paraziták uralmának.

Most nem térnék ki arra, hogy a Fidesz-KDNP hány és hány ponton okozott csalódást a saját választóinak. Van, ahol tehetségtelen, ostoba káderek, van, ahol az érthető, külső körülmények és van, ahol a holdudvar egyáltalán nem patyolat tiszta gazdasági érdekei okoznak olyan anomáliákat, amelyekkel rendkívül deprimáló együtt élnie egy Fidesz-szavazónak. (És a végtelenségig nem is fog együtt élni ezekkel!)

Mégis, ha összegez az ember, azt kell mondjam, a rendszerváltás óta eltelt 23 évben ez a kormány képviselte leginkább a magyarság érdekeit itthon és külföldön egyaránt. Koránt sem tökéletesen, sok kapkodással, sok hibával, sok felesleges konfrontációval, és persze sok megalkuvással is, de mégis a második Orbán-kabinet tette eddig a legtöbbet azért, hogy Magyarország végre valóban az a szuverén ország lehessen, aminek korábban hittük, s ami valójában egyetlen másodpercre sem volt az elmúlt 23 évben. Mielőtt valaki félreértené: nem azt mondom, hogy az Orbán-kormány kiváló teljesítményt nyújtott, csupán azt állítom, hogy az 1990 óta alakult magyar kormányok közül ez a kormány tette a legtöbbet a magyarságért.

Ez a harc lesz a végső?

Nem véletlen, hogy 3 éve, kisebb megszakításokkal folyik a külföldről támogatott puccskísérlet az Orbán-kormány megbuktatására és most fordulnak a célegyenesbe az egyre idegesebb, szétforgácsolt, tömegbázissal nem rendelkező, ötlettelen és üzenethiányos balliberális csoportok. Úgyhogy ha eddig alkalmanként erős és durva volt a nyomás a magyar kormányon, akkor most lesz csak igazán az. Látnunk kell, hogy egy kicsi, de annál erőszakosabb, pénzzel és hírközlési eszközökkel kiválóan felszerelt, idegen érdekeket kiszolgáló kisebbség akarja visszavenni a hatalmat az országban. És amilyenné vált a világ az elmúlt néhány évben, sajnos azt kell mondjam, hogy a megbízóik tényleg semmilyen eszköztől sem riadnak vissza az akaratuk véghezvitelében.

Mostanában sokat emlegetik Saul Alinskyt, akinek provokációs technikákat összefoglaló módszertana bibliaként szolgál minden kommunista (újabban: liberális) felforgatónak. Ne legyen kétségünk, hogy az USA-ból januárban Magyarországra érkezett ún. „közösségszervezők” pont Alinsky 12 pontjának alkalmazásáról tartottak gyorstalpaló kurzust a HaHa rohamosztagosainak, akik már be is vetették a tanultakat a Fidesz-székház megrohanásakor. Igaz, az ott elkövetett (bűn)cselekményekkel végül nem sikerült rendőri erőszakot kiprovokálniuk a baráti médiamunkások fényképezőgépei előtt, csupán egy ideges öregember ronda, savazós beszólását sikerült felmutatniuk (bár azon sem lennék meglepődve, ha a „savazós” bácsi is a csapat tagja lenne, elvégre a Reichstag felgyújtásához is a Nemzetiszocialista Párt biztosította az agent provocateur gyújtogatókat.)

De mit tehetünk a provokációk ellen?

Szóval az előttünk álló év a provokációk éve lesz. Provokációk kellenek, hogy a hippokrita, Magyarországot gyarmatként kezelő Nyugat kellőképpen „aggódhasson” a magyarországi demokrácia állapota miatt és különböző zsarolásokkal nyomást gyakorolhasson a kormányra, a gazdaságra, a forintra. Provokációk kellenek, hogy diszkreditálják a magyar kormányt külföldön és főleg belföldön, illetve diszkreditálják a magyar kormányt támogatókat (például a Békemenetet). Úgyhogy jó lesz résen lenni, mert a provokációk ellen nehéz védekezni, különösen, ha nem vagyunk hajlandóak megérteni, hogy a provokátorokat kizárólag türelemmel, nyugalommal és méltóságunk megőrzésével lehet legyőzni. Minden más reakció a provokátor malmára hajtja a vizet. Tehát türelem és nyugalom és méltóság.

Szerencsére a modern technika ad még egy önvédelmi eszközt a kezünkbe: tessék mindent videóra rögzíteni. A videófelvételre is alkalmas digitális fényképezőgépek és okostelefonok korában ez már nem lehet probléma. Tehát tessék rögzíteni és dokumentálni a provokációkat. Aztán irány velük a Youtube.

Tehát még egyszer: nem savazunk, nem pattogunk, nem fenyegetünk, nem idegeskedünk, nem vitatkozunk, nem veszekszünk, nem verekszünk. Bármelyik ezek közül egyenlő a provokátor győzelmével, bármi is történt, biztosak lehetünk benne, hogy már aznap a HVG és a 168 óra nyitólapján fogunk virítani valami elképesztően aljas képaláírással. Ehelyett inkább nyugodtak maradunk, (mert tudjuk épp provokáció folyik ellenünk), rutinos mozdulattal elővesszük az okostelefont és rögzítjük minket ért a provokációt. Minél többen, annál jobb.

Végül hadd ajánljak egy rendkívül érdekes videót a kedves olvasó figyelmébe. 1983-ban egy Yuri Bezmenov nevű ex-KGB ügynök előadást tartott az USA-ban a KGB által a demokratikus országok meggyengítésére és megdöntésére alkalmazott felforgató stratégiákról. A hosszútávú stratégia hozzávetőleg egy nemzedék felnövekedése alatt, négy lépésben dönti meg a fennálló rendet az adott országban. A négy lépés: demoralizálás, destabilizálás, krízis, hatalomátvétel. Persze, a videón elhangzottak és a jelenlegi magyarországi jelenségek közötti bármilyen hasonlóság, csakis a véletlen műve lehet. ;)

(A video magyar feliratos.)

 

159 komment

Címkék: liberális provokáció balliberális Alinsky Bezmenov

A bejegyzés trackback címe:

https://igyjartal.blog.hu/api/trackback/id/tr495159611

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

lbm · http://nertars.blog.hu 2013.03.21. 21:06:19

@andyy: Az soha nem baj. :-) A legjobb eszmecserék ebből adódnak. A mások véleményét és a miénket, ha összevetjük, abból lesz az igazság. És ez így van rendjén :-)

harmincas 2013.03.21. 21:07:41

Persze. Az egész nyugati világ rosszat akar nekünk, ugye? Aki kritizálni meri Orbánék elképesztő pofátlanságát és hozzá nem értését, az mind provokátor, mi? Külföldről fizetett hazaáruló bérenc, ugye? Na húzzál a f*szba, blogszerző!

veloke 2013.03.21. 21:30:04

"Provokációk kellenek, hogy diszkreditálják a magyar kormányt külföldön és főleg belföldön, illetve diszkreditálják a magyar kormányt támogatókat (például a Békemenetet)."

Segitek , a magyar kormany es a bekemenet sajat magat diszkreditalja, nem kell hozza provokator...

Arrol az apro onellentmondasrol meg ne is ejtsunk szot, hogy keseregsz a lusztracio elmaradasa miatt, de valamiert az altalad oly szeretve tisztelt 6/3-os kormany valahogy nem akarja feltarni az ugynokmultat, de minden mast erobol csinal:)))

Blogger Géza 2013.03.21. 21:30:28

@DezInf: Ezek tények, még ha téged irritálnak is.

veloke 2013.03.21. 21:34:49

@lbm: jeleznem hogy ez a tortenet nem a 29-33 kozotti vilagvalsagkor jatszodott le , hanem 45-46-ban Magyarorszagon, akkor volt a fizetoeszkoz a tojas stb...

jagermester 2013.03.21. 21:36:26

A kollégista jóbarátok 2006 óta pontról pontra végigvitték a négy lépést: demoralizálás, destabilizálás, krízis, hatalomátvétel.

Blogger Géza 2013.03.21. 21:40:39

@Mária:

Nyugodj meg, Maris, azért a manipuláció folytatódik. Az amerikai Helsinki Bizottság társelnökének véleményét "egy republikánus" címkével illették a címlapon:

"Egy amerikai republikánus: méltánytalanok
a magyar kormányt ért bírálatok "

Itt meg a cikk:

"Méltánytalanok és kettős mércét alkalmaznak azok a bírálatok, amelyek a magyar kormányt érik a demokrácia és az emberi jogok helyzetével kapcsolatban - foglalt állást Christopher H. Smith republikánus képviselő, az amerikai Helsinki Bizottság társelnöke."

index.hu/kulfold/2013/03/21/smith_meltanytalanok_a_magyar_kormanyt_ert_biralatok/

Ez kb olyan, mintha Orbán Viktor nyilatkozna valamit, majd azt írnák a címlapon, hogy "egy fideszes képviselő szerint". :D Azért illik valakit a témához kapcsolódó legkomolyabb pozíciójával megnevezni...

_most_ 2013.03.21. 21:47:20

@Blogger Géza: xd, ez sehol sincs a fideszes manipulációkhoz képest, néztél te már mtv-t?

J.László 2013.03.21. 21:48:29

@veloke:
Már megint egy tudat alatti kivetítés. 6/3-os a ti kormányotok volt 40 évig, ha beleszámítjuk a Szovjetunió internacionalista segítségét is.

J.László 2013.03.21. 21:50:27

@jagermester:
Ne túlozz. Az első hármat elintézte helyettük Ferenc barátunk.

jagermester 2013.03.21. 22:22:57

@J.László: A kottában ez van írva ? Ne hidd el!

ob.szerver 2013.03.21. 22:29:17

A német közszolgálati tv (a kormánypárt kereszténydemokrata) egy gyerekeknek szóló rajzfilmmel provokál

index.hu/belfold/2013/03/21/kumin_ferenc_kiborult_egy_rajzfilmen/

Amikor én voltam gyerek, még a hétfejú sárkánnyal meg a gonosz boszorkával ijesztgették a gyerekeket. Ma velünk.

Magyarország jobban teljesít.

Orbán kiscicákat kínoz a pincében 2013.03.21. 22:50:38

Szörnyű látni, hogy mennyire eltolódott az INDEX mostanában a szélsőjobb irányába és most már mindennapos, hogy ilyen agyament fasiszta konteókat ajánlanak a címlapon, mint a fenti poszt is.

Szűtté mamá? Szűjjé! 2013.03.21. 23:16:55

@Fejesrob: "Nem is nagyon értem, mit keres az Indexen. Valamit elnézhetett a szerkesztő."

Talán mert csak a te fantazmagóriádban működik az "aki nem velünk, az ellenünk" elv. Tehát ami nem dicsőíti folyamatosan a fideszt, az automatikusan judeoliberálbolsebikbuziszingli. Ennyire futja agyi kapacitásban, ez van. De az élet így egyszerű, igaz-e? Nem kell sokat gondolkozni.

Amúgy pedig az írás természetesen előre védekezik. Aranyos.

Netuddki. 2013.03.21. 23:20:22

@ob.szerver: Á, ez a gyerekműsor csak azért készült hátha a fideszesek is megértik belőle mit qrtak el. Na, a kumin még így se érti.
index.hu/belfold/2013/03/21/kumin_ferenc_kiborult_egy_rajzfilmen/

Szűtté mamá? Szűjjé! 2013.03.21. 23:20:42

@wmiki: Jé, elfelejtettél Dópmenezni. Öregszel Miki?

Netuddki. 2013.03.21. 23:21:42

Jó a poszt! Csak így tovább!
Muhaha!

Szűtté mamá? Szűjjé! 2013.03.21. 23:25:12

@Blogger Géza: Akkor minek olvasod? Valószínűleg nem állna meg az élet, ha nem "okoskodnál" mindehovo oda olyanokat, hogy "nőtt a foglalkoztatottság". Az ember csak fogja a fejét mert már nincs kedve ezredszer is leírni a kedvedért, hogy "közmunka".

gébics · http://www.geebics.blog.hu 2013.03.21. 23:42:48

Hogy lehet ennyire torzul látni a valóságot? kedves blogíró: nézd csak a forint gyengeségét, vagy a gazdasági mélyrepülést, amelyből remény sincs a fölfelé ívelésre! Nézd a növekvő munkanélküliséget, a megalázott közmunkásokat, a már-már életveszélyes kórházakat, a szétvert oktatást! Nézd a tehetségtelen Matolcsyt, amint szétzúzza a Magyar Nemzeti Bankot! Az Orbán-kormány 3 éve alatt mi épült itt? Még a stadionokat se fejezték be. Ellenben Magyarország a 4,5 millió koldus országa lett. Többen hagyták el az országot, mint az 1956-os forradalom leverése után. ez lenne a magyarság érdeke? Ha ez, akkor furcsa nép vagyunk mi!

ősirománszokás 2013.03.21. 23:53:20

Sok ponton lehetne vitatni az írást, én egyet emelnék ki. Nevezetesen hogy e kormány tett a legtöbbet a Magyarságért. Összehasonlításként; a rendszerváltást követően, a GDPnk úgy 25%-al zúgott meg, elvesztettük a piacainkat, nem volt demokratikus jogrendszerünk, intézményrendszerünk, volt egy gyenge felhatalmazással rendelkező kormányunk,százezer orosz katona, és egy izmos államadósság, korszerűtlen infrastruktúra, államilag szabályozott energiaárak és még hosszú a sor. Ezt az akkori kormány, számos esetben kényszerpályán mozogva, jól-rosszul, de megoldotta. Ehhez képest jelenleg 1-2%-os recesszióról beszélünk (de a legdurvább visszaesés is 6%volt a válság kitörésekor). Van erős felhatalmazás. Volt némi mozgástér, miután ÁLLAMOSÍTOTTÁK a nyugdíjamat. Ehhez képest, a forint gyenge, a gazdaság stagnál, hitelezés nincs, bizalom nincs, az állam apparátusaiban hozzá nem értő, de elvhű emberek próbálnak számos olyan dologba beleszólni és szabályozni, amihez semmi közük. A külföldről annyit hogy a kormánytagok persona non grata-k Németországban, USAban, Brüsszelben, Romániában. Well done! Sikerült az erdélyi és a felvidéki magyarságot megosztani, miközben egyik helyen sem kerültünk semmivel sem közelebb az autonómiához. Kérdezném a post íróját, te mégis miben méred a sikereket, mihez értesz? Vagy az a provokáció, ha valaki aki látott már valaha teljesítményt azt meri mondani hogy amit most művelnek az minden csak nem az? Nem a politikusokkal van a legnagyobb baj ebben az országban, hanem az eszetlen, tanulatlan és igénytelen választópolgárokkal. Ja, és még mielőtt menne a szokásos kommunistázás, én spec libertariánus lennék, és a legtöbb hazai hőzőngővel (beleértve az ún. jobboldali kormányunkat) szemben van róla fogalmam mit jelent jobboldalinak lenni.

Plagizáló+Asszonyverő+Gyilkos+Garázda=FideszMaffia 2013.03.22. 00:26:32

@Pszt!:
@milyen szép a Vértes, ó:
@lbm:
@ob.szerver:
@Blogger Géza:
@kela-bá:
@jagermester:

Ajánlanám figyelmetekbe, hogy akikkel beszélgettek, azok a következők:

=> @Fejesrob: "2013.02.22. óta tag."

=> @DezInf: "2012.12.23. óta tag."

=> @valaki senki: "2012.12.06. óta tag."

=> @andyy: "2009.03.31. óta tag." ==> NÉZD TOVÁBB ==>

""andyy 0 bejegyzést írt és 19 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban""

A véletlen műve lehet csak, hogy ezek az "alakok" a LEGELSŐ kommenttől itt virtuózkodnak...?

Válaszolok:

Ezek a nickek habonyi parancsra kreálódtak. Nagyjából egy asztalon, egyugyanazon monitor előtt.

Őszintén, most a habonnyal vitatkoztok? Ezért őt fizetik bazmeg...

Kara kán · http://karakan.blog.hu 2013.03.22. 02:05:14

@Bérgyilkos,Garázda,Gázoló,Adócsaló=Orbán_bandája:
Na, és hozzám mit szólsz, Mrs Marple?

A blogbejegyzés tetszett, igazat ír.

Blogger Géza 2013.03.22. 05:19:02

@pocakos focista: Leírhatod ezeregyedszerre is, mivel alapvetően nem a közmunkáétól nőtt. 2012-ben gyakorlatilag ugyanannyi volt a közszférában foglalkoztatottak száma (ebbe értendőek a közmunkások is), mint 2009-ben.

valaki senki 2013.03.22. 06:19:49

@Bérgyilkos,Garázda,Gázoló,Adócsaló=Orbán_bandája: Kedves Bérgyilkos.... Orbán Bandája! Bár kommenelni nem rég óta tudok blogokon, az nem azt jelenti, hogy ne lennék rég olvasója azoknak. A hiteles tájékoztatásom érdekében, lehetőség szerint, az összes hírportált/ ATV- től Hír TV-ig mindent nézek, mert ma egyetlen olyan orgánum sincsen, ami önmagában objektív képet engedne festeni a valóságról. Azt gondolom, hogy baromság patás ördögöt kreálni bármelyik félből, noha a mind a két fél erre törekszik ellezéke esetében! Azt gondolom, hogy mind az "emút nyóc év" , mind a regnáló hatalom rengeteget ártott az országnak. ( Egyébként ez, 3 év alatt, többet, főként a dilettáns gazdaságpolitikájával.) EWttől még kár lenne tagadni, hogy a rendszerváltáskor hatalmi/gazdasági pozícióba kerülők jelentős része, volt MSZMP-s, akik persze hogy neheztelnek, a jelenlegi újraosztás miatt! Durván megy, sokat tudok róla. Mivel egyiknek sem voltam haszonélvezője, engedtessék meg, hogy mind a kettőtől hányjak! Ha valahol a husosfazék közelébe keveredtem volna, minden bizonnyal másképpen látnék dolgokat, hiszen mint tudjuk: a lé határozza meg a tudatot!( a lehagyott betű, kivételesen tudatos.) Mint magyar ember, aki itt is kíván maradni- noha néha elgondolkodom rajta, normális vagyok-e ezért- engedtessék meg nekem, hogy a mindenkori kormány drukkere legyek abban, hogy JÓL kormányozzanak. Most is NAGYON elégedetlen vagyok, hisz mint ortodox gazdász, sajnos, elég jól értem a hibákat, és látom annak következményeit! Súlyos , és még súlyosabb lesz! A sikerpropaganda nem hat meg! Ugyanakkor nem vagyok hajlandó annak sem bedőlni, hogy gonosz sátánista az egyész fidesz vezérkar! Én ezt máskéépen látom ugyanis. Az tény, hogy a valóságtól régen elszakadtak, nincs tapasztalásuk a zemberek mindennapi küzdelmeit illetően. Mindemellett a hatalom megtartásának egyértelmű szándékán túlmenően, nem az ország lefektetése a cél, bár végeredményként azért még lehet, hogy elérik! Ha Ön szerint, valakit az minősit csak, hogy ki hányszor tépi a száját, az azért elgondolkodtató! Én sokkal kíváncsibb vagyok a csendes sokaság véleményére! Egyébként, valszeg ők fogják eldönteni a választás eredményét is....

2llkedő 2013.03.22. 06:52:24

@Blogger Géza: "2012-ben gyakorlatilag ugyanannyi volt a közszférában foglalkoztatottak száma (ebbe értendőek a közmunkások is), mint 2009-ben."

Tehát gyakorlatilag nem nőtt a foglalkoztatottak száma, viszont a közmunkások száma nőtt. Ebből követkeik, hogy a teljes munkaidősök száma csökkent. Grat!

torró 2013.03.22. 06:54:33

@valaki senki:
Nagyjából egyetértek. Azok a posztolók és kommentelők akik az Orbán tevékenységét kritizálják, kiforgatják a tényeket. Azonkívül nem vesznek figyelembe rengeteg tényezőt.Nekik ez a dolguk, itt hinteni az ellenérveket, kiforgatni minden valóságot. Vitathatatlan, hogy minden kormány követ el nem egészen érthető hibákat, de a jelenlegi egyenlőre azzal küszködik, hogy valahogy talpon maradjunk a zavaros környezetben.
A demokrácia meg működik akármennyire is próbálják ezt felhasználni befeketítésre, itthon és sajnos külföldön is.És a külföldi újságok, akiknek amúgy gőzük sincs arról, hogy valójában mi van nálunk, elfogadják azokat az infókat amit itteni ellenzékiek sugallnak nekik.
Hogy milyen érdekeket sért meg a kormány az teljesen világos. Azok akik eddig nagyon jól profitáltak a kiárusításunkból, nehezen viselik el hogy ez a kormány fékezni szeretné ezt a folyamatot. Képesek milliárdokat befektetni a kormány lejáratására és megbuktatására. Ezért pénzelnek ellenzéki erőket, és látják el őket tanácsokkal, hogyan járassák le a kormányt Csak nehogy azt higgye valaki, hogy ezzel nekünk szeretnének jobb körülményeket. Azt most borítékolom, hogy ha meg is tudnák nyeretni a választásokat az ellenzékkel, nem lesz tejjel mézzel folyó kánaán.

kézműves étcsokimikulás 2013.03.22. 06:56:18

:)
korrekt...

elismeresem poszter...
es nezd csak meg,itt tobzodik a komplett indexes balliberalt megmondobagazs,az osszes bertroll...
kopkodnek,kotekednek,eszerveik nincsenek...
ez elmond mindent...

2llkedő 2013.03.22. 07:05:49

"Mégis, ha összegez az ember, azt kell mondjam, a rendszerváltás óta eltelt 23 évben ez a kormány képviselte leginkább a magyarság érdekeit itthon és külföldön egyaránt."

A magyarság melyik érdekeit képviselte legjobban? A rövid távút, vagy a hosszútávút?

Mert rövid távon lehet azt mondani, hogy levágom az aranytojást tojó tyúkot, hogy legyen hétvégén tyúkhúsleves, csak kérdés, hogy holnap mit eszünk?

Mr. Waszabi 2013.03.22. 07:15:10

És Bástya elvtársat már meg sem akarják gyilkolni? Hát micsoda összeesküvés az ilyen? Hát Bástya elvtárs már szart sem ér? Dehogynem. Pont annyit.
Ezért nem akarják megölni a provokátorok - nem ismerik fel:)
A viccet félretéve, azt a részt azért hiányolom, hogy a FIDESZ és társpártjai hogyan lopták össze magukat. Mivel hogy ugyanazon 23 év alatt valahogy az ő kezeikhez is tapadt ez meg az. Elfolyt a pénz a "liberális" kormányok alatt? És most nem? Évente pár száz milliárdos nemmegszorító csomag a lakosságnak, vállalkozásoknak, csökkenő színvonalú állami feladatkörbe tartozó ellátás, közben hasonló értékű állami megrendelések a FIDESZ közeli vállalkozásoknak. Mert hogy ez a mai magyar való, immár 3 év óta.
A másik hiányérzetem azzal kapcsolatos, hogy milyen laposztást kapott a FIDESZ anno az ellenzéki kerekasztalnál. Merthogy ők sem üres kézzel álltak fel onnan, nyakig benne voltak a "liberális" rendszerváltásban, mint másik liberális párt. Merthogy az volt 1990-ben még.
Csak a korrekt értekezés jegyében említem ezeket - nem provokatív jelleggel, Isten mentsen:)

2llkedő 2013.03.22. 07:23:05

@torró: "Azt most borítékolom, hogy ha meg is tudnák nyeretni a választásokat az ellenzékkel, nem lesz tejjel mézzel folyó kánaán."

Borítékolhatod, mert senki nem is ígért ilyet. Viszont Piktord megígérte, oszt most mutogat mindenkire, hogy miért is nem tud a 2/3 birtokában előrébb jutni.

black_knight 2013.03.22. 07:24:10

Nekem sajnos a videóval van problémám. Azt nem egy orosz mondja, hanem amerikai és egyértelműen hangalámondás. El van tolódva a szájmozgás, és az alámondás. Mondjuk nem tudom, hogy ez mit bizonyít, de a cikknek biztos nem használ.

Mr. Waszabi 2013.03.22. 07:26:42

@J.László: a pénz leértékelődése az defláció??

úgyiselfelejtem 2013.03.22. 07:35:12

Nem olvastam végig az összes kommentet, lehet, hogy valaki írta már: ez az írás olyan, mint a többi összeesküvés teória. Van benne némi igazság, csak azért, hogy a többi baromság is hihető legyen. Jól megfűszerezve idegen szavakkal, hogy az olvasó azt hihesse, hogy ezt nála egy sokkal okosabb írta, tehát igaz.
Megnéztem azt a 12 pontot, hát a fidesz, meg a jobbik ténykedésében is pont ezeket fel lehet ismerni.

gőzgépes talicska 2013.03.22. 07:37:00

Ez egy erősen jobboldali vélemény. Van néhány pont amiben a posztolónak valószínűleg igaza van. Természetesen meg lehet írni valami hasonló jellegű posztot balos verzióban is. Ahol a jobboldalt osztják ugyanígy ki., a saját elképzeléseik szerint. Ott szintén lehet majd találni néhány pontot, amivel talán teljes mértékben egyet lehet érteni. De érzésem szerint, az igazság valahol a kettő között van.

A lényeg itt az "árokásáson" van. Ebben mindkét oldal nagyon profi...Ez az egyik legnagyobb baj.
Vagyis az ókori mondás, a mai napig megállja a helyét:
"Divide et impera!" - („Oszd meg és uralkodj!”

torró 2013.03.22. 07:40:45

@félázsiai 2llkedő:
És mikor ígérte? Mert én nem hallottam ilyesmit.
Amúgy a Te kedvenceid megigérték annak idején.És mi is lett belőle? Nyakig ülünk az adósságban. Nehogy azzal gyere, hogy a Piktorom keresztbe tett! Mert ha egy kormány tehetetlen, az nem az ellenzék erénye.

2llkedő 2013.03.22. 07:50:34

@torró: Olvasd el a Nemzeti Együttműködés Programját.

2llkedő 2013.03.22. 07:51:47

@torró: "Mert ha egy kormány tehetetlen, az nem az ellenzék erénye."

Hmmm!

Akkor Piktorod miért is jajveszékel?

gőzgépes talicska 2013.03.22. 07:57:45

@félázsiai 2llkedő: 2013.03.22. 07:23:05
Van igazság abban, amit írtál!

gőzgépes talicska 2013.03.22. 08:02:20

@torró:
"És a külföldi újságok, akiknek amúgy gőzük sincs arról, hogy valójában mi van nálunk, elfogadják azokat az infókat amit itteni ellenzékiek sugallnak nekik...."

Az az érzésem, hogy tisztábban látják ők a folyamatokat mint kívülállók, mint mi itt idehaza.

nyünyüge 2013.03.22. 08:11:17

@torró:

És ez bizonyára így van jól ?!?

"Ötven százalékkal csökkenti magyarországi befektetéseit idén az RWE német energiaipari cég - mondta a vállalat közép-kelet-európai térségi leányvállalatának igazgatósági elnöke egy prágai konferencián csütörtökön.
...Az igazgatósági elnök elmondta: más energiaipari vállalatok akár 80 százalékkal is csökkentik beruházásaikat, hiszen "nem hajthatsz végre beruházásokat egy olyan környezetben, ahol de facto a kisajátításhoz állsz közel". Ez olyasmi, amit bizonyosan meg kell szüntetni - tette hozzá. "

(napi gazdaság)

J.László 2013.03.22. 08:17:09

@Gyυrcsány еgy mocskos közokirathamisító adócsaló !:
A kedves hozzászóló az 1929-es világválságra gondol. Az klasszikus gazdasági válság volt: csökkentek az árak világszerte. Ennek pl. a wikin egy perc alatt utána lehet nézni.

Felteszem, a háború utáni inflációval kevered.

2llkedő 2013.03.22. 08:22:03

@torró: Hány évre? Tudtommal még négy évente vannak választások, tehát ha valaki valamit ígér, azt a következő négy évre ígéri. Engem nem érdekel, hogy Kuszaszem harminc év múlvára mit jóüsolgat az üveggömbjéből. Engem az érdekel, hogy most az ő kórmányzásuknak mondott valami alatt mit érnek el, és milyen a tendencia.

gőzgépes talicska 2013.03.22. 08:22:20

@torró: Alapvetően nem változott a véleményem, a cikk elolvasása után. Itt egy másik személyes vélemény, szintén az inedxtől:

index.hu/belfold/2013/03/12/a_bajor_parlament_elnoke_lemondta_talalkozojat_koverrel/

Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló ! · http://www.youtube.com/watch?v=Fe_6EavXIwA 2013.03.22. 08:25:34

@Gyυrcsány еgy mocskos közokirathamisító adócsaló !:
Abbahagyhatnád már más nickével való visszaéléseket majom !

A tények azok ugyanis, hogy

- Az MSZP elprivatizálta az összes közművünket, stratégiai ágazatunkat, melyek a vadkapitalista nyugaton is állami kézben vannak a szociális biztonság okán.

- Az MSZP eladósította végletekig az országunkat, 54%-ról 81% fölé tolta a GDP arányos államadósságot.

- Az MSZP megduplázta a munkanélküliségi rátát.

- Az csak hab a tortán, hogy a demokratikusnak nevezett ellenzék volt Rákosi óta az egyetlen, mely több ezer ellenzékit veretett meg beazonosíthatatlan karhatalmistákkal.

Ilyenformán a cikk meglátásai nagyon is helyállóak.

J.László 2013.03.22. 08:32:15

@Gyυrcsány еgy mocskos közokirathamisító adócsaló !:
Idézek a viki "defláció" címszavában írtakból:
"Deflációnak nevezzük az általános árszínvonal csökkenését egy bizonyos időtávon..."

"...A modern közgazdasági gondolkodás negatív jelenségként, problémaként tekint rá, főként egy esetleges deflációs spirál kialakulásának kockázata, illetve a deflációnak az 1930-as évek nagy gazdasági világválsága kialakulásában játszott szerepe miatt."

Bárhol máshol is egyszerűen utána lehet nézni.

2llkedő 2013.03.22. 08:35:42

@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !:

"mint a Fidesz 3 év alatt."

Számold az adóssághoz a lenyúlt manyup pénzt is.

torró 2013.03.22. 08:41:01

@nyünyüge:
A befektetők nagy része nem a Te és a mi szép szemünkért fektet ide be.És egy érdekli minél kedvezőbb feltételeket hajtson ki a kormányoktól a lehető legnagyobb profit érdekében. Tudok itt a közelemben olyan német vállalkozót aki hatalmas ígéretekkel jött be, majd 1200 embernek szüntette meg a munkaviszonyát, és nem hogy munkahelyet és üzemet nem létesített hanem az összes gazdasági épületet lerombolta, és még a lakóházakból is elhajtotta az embereket. Szóval csak tapsoljátok meg őket.
Amúgy van természetesen ellenpélda is, ahol az unokaöcsém az igazgató, szintén német cég és igaz, munkahelyet adott kb 40 embernek.Csak a másik 1200-t kitett Arányaiban ugye ez azért nem a legjobb.

torró 2013.03.22. 08:44:29

@gőzgépes talicska:
Csak drukkoljatok is a külföldnek, nektek ez az élvezet. Mi a szarért éltek akkor itt ha itt minden pocsék?

2llkedő 2013.03.22. 08:49:11

@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !:

Nincs valami újabb dolog? Mert ez már nagyon unalmas, lejárt lemez.

regress 2013.03.22. 08:50:40

@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !: "az a miniszterelnök akinek kormányzása alatt az euró 300 ft.fölé emelkedik,nem tud kormányozni és le kell mondania!" orbán viktor 2008.április,parlament.remélem el tudod olvasni

torró 2013.03.22. 08:50:44

@félázsiai 2llkedő:
Basszus neked hány év kell, hogy megértsd ezt a manyup kérdést? Már százezerszer elmondták hogy mi volt vele a probléma.Kezdve azzal, hogy elhibázott gondolat volt már a bevezetése is.Beszarok!

torró 2013.03.22. 08:52:46

@regress:
Na viszont erre szokták mondani, hogy szar dolog mikor az emberre a saját puskájával lőnek rá:))

Balt 2013.03.22. 08:57:35

@Blogger Géza: A szerkesztőségi cikkek nem ezt mutatják, sőt! Elég jól tetten érhető a "pártatlanság" feladása:
- a múlt heti parlamenti ülésnap nem közvetítésének indokai
- a hóvihar közepette főcímbe emelt olvasói levél az "okos síelőtől"
- a DeDi cikkek elmaradása
stb.

Nekem inkább úgy tűnik, hogy a maradék sajnálja, ha lemarad a yetiválasz (de vicces) szerkesztőségéből. Az, hogy időnként becsúszik egy ilyen is a blogketrecbe, inkább kattintásvadászat a jelenlévő masszív szélsőséges balliba olvasóközönségre kacsintva.

órarugógerincű felpattanó 2013.03.22. 08:58:17

@torró: Mekkora levegőt kell venni, hogy ekkorát behazudjál? Szánalom.

J.László 2013.03.22. 08:58:57

@félázsiai 2llkedő:
A manyupról az istenetek, az EU mondta ki, hogy minden rendben van vele. Nézz utána. Bírósági határozat van róla.

Balt 2013.03.22. 09:01:22

@Blogger Géza: Ja, Uj Péter tavaly nyár eleji "vissza van már téve teljesen" (ti. Bajnai) posztját úgy látszik, felül kell vizsgálnia :), ezzel pedig kiütötte magát a "minden idők legelőre-látóbb :) politikai elemzője" önmeghatározás alól. (A jelzőt nem biztos, hogy pontosan idéztem a "Köszönjük, Feri" cikkéből.)

Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló ! · http://www.youtube.com/watch?v=Fe_6EavXIwA 2013.03.22. 09:01:42

@regress:

Fáj az igazság ugye ?

Az állításaim teljes mértékben alátámasztják a google data explorerében található Euróstat adatok.

Javaslom ne olyan területen védd az MSZP-s munkaadóidat, melyeket tények tucatjai igazolnak:

Itt nézheted kedvenckéid hogyan adósították el az országot.

http://www.google.com/publicdata/directory#!q=eu+gdp

Itt nézegetheted hogyan duplázták meg a munkanélküliségi rátát:
http://www.google.com/publicdata/directory#!q=eu+unemployement

Veletek szöges ellentétben én minden állításomat igazolni tudom grafikonokkal, adatokkal tényekkel.
Ti meg csak bérretegtek, hisz ezért fizetnek.

Balt 2013.03.22. 09:08:57

@Blogger Géza: :))) Ez kész. Még, hogy középre húznának!... :)

Balt 2013.03.22. 09:12:15

@Orbán kiscicákat kínoz a pincében: ( :)) Jó nick!)
Egy illusztrációa felvetéshez: @Blogger Géza:

regress 2013.03.22. 09:12:44

@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !: csalódtam benned,nem tudtad elolvasni. mert akkor válaszoltál volna.egy betanított majom vagy,csak azt tudod csinálni amit belédvertek,önálló gondolatod nincs.14"-re betudtok tanulni valami újat?már kevés az idő

Balt 2013.03.22. 09:17:04

@gébics: "Többen hagyták el az országot, mint az 1956-os forradalom leverése után. ez lenne a magyarság érdeke?"

Csak erre most:
Azon túl, hogy ez tényleg elég szomorú, nem feltétlenül hátrányos, viszont mindenképpen fontos dátum a kérdésben 2010, amikor a kulcsországok megnyitották a teljes munkaerőpiacukat a 2004-ben csatlakozottak előtt.

www.portfolio.hu/gazdasag/munkaugy/tenyleg_itt_az_uj_magyar_exodus.179053.html
index.hu/gazdasag/penzbeszel/2013/02/27/mi_igaz_a_kivandorlasi_parabol

Balt 2013.03.22. 09:20:00

@Bérgyilkos,Garázda,Gázoló,Adócsaló=Orbán_bandája: Itt (-ott) egy kis számítás csúszott a hibába... :))

Balt 2013.03.22. 09:22:50

@valaki senki: Na, ez a válasz ott van! +1

2llkedő 2013.03.22. 09:24:36

@torró: "Már százezerszer elmondták hogy mi volt vele a probléma."

Nem volt vele probléma. Ha Te a gyereked jövőjére gondolsz, és nyitsz egy lakástakarék számlát, hogy amikor majd a gyerek elindul a nagybetűs életbe, ne a híd alá kelljen menni, hanem legyen valamilyen induló tőkéje egy kis lakás megszerzéséhez, akkor az a pénz hiányzik most per pillanat a családi kasszából? Igen. Szidod a gyereket, hogy miatta nem tudsz két sörrel többet meginni? Nem. Aszerint tervezet a családi költségvetést, hogy ez a pénz nincs.

Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló ! · http://www.youtube.com/watch?v=Fe_6EavXIwA 2013.03.22. 09:24:45

Ez már volt ?

index.hu/kulfold/2013/03/21/smith_meltanytalanok_a_magyar_kormanyt_ert_biralatok/

Méltánytalanok és kettős mércét alkalmaznak azok a bírálatok, amelyek a magyar kormányt érik a demokrácia és az emberi jogok helyzetével kapcsolatban - foglalt állást Christopher H. Smith republikánus képviselő, az amerikai Helsinki Bizottság társelnöke.

2llkedő 2013.03.22. 09:25:07

@J.László: "Bírósági határozat van róla."

Link?

J.László 2013.03.22. 09:26:53

@félázsiai 2llkedő:
Mondom: nézz utána. Nem nehéz. Pl. HVG.

2013.03.22. 09:27:24

Remek poszt.

Minél több ilyet kell a hazátlan ballibsik orra alá dörgölni, mert az igazságot nem bírják elviselni :)

Balt 2013.03.22. 09:27:34

@torró: "Azok akik eddig nagyon jól profitáltak a kiárusításunkból, nehezen viselik el hogy ez a kormány fékezni szeretné ezt a folyamatot. Képesek milliárdokat befektetni a kormány lejáratására és megbuktatására. Ezért pénzelnek ellenzéki erőket, és látják el őket tanácsokkal, hogyan járassák le a kormányt"

Debizonyám! Nézzük, mit mondott erről az egyik legnagyobb "közmunkás" (egyben megfogalmazva a hvg ars poeticáját):

- Ha a kritikának nincsenek szervezett formái, akkor tényleg kizárólag a „megháglak az anyád hátán” típusú kormánykritika marad.
Hol az a bolond tõkés, aki megvesz vagy felépít egy olyan médiavállalkozást, amely 2014-ig, illetve aztán plusz n-szer négy évig egyetlen hirdetést sem kap majd?

- Szerintem van az a bolond külföldi tõkés. Én leginkább a különadóval sújtottak körében kotorásznék; tudok pár szereplõrõl, aki szívesen alátenne a kormányzatnak. Így zajlott ez Lengyelországban is, ahol a hatalommal ellenérdekelt gazdasági csoportok jelentõs segítséget nyújtottak Tuskéknak Kaczynskiék leváltásában. Itthon sem reménytelen a helyzet, hiszen a kormányzás rossz, amitõl egyre nagyobb az igény az ellenzéki sajtóra. Pusztán az a kérdés, sikerül-e életben tartani azokat a bázisokat, melyekbõl abban a pillanatban, amint a piac megbarátkozik a gondolattal, hogy ezek megbukhatnak, vissza lehet térni. Addig meg védelemre kell berendezkedni.

- Épp most adtok fel egy bázist.

- Én átvezényeltem magam egy másikra. Csapásokat adunk és csapásokat kapunk.

fn.hir24.hu/itthon/2011/09/01/tota_w_nem_szeretnek_alekoszkent

Balt 2013.03.22. 09:30:10

@félázsiai 2llkedő: "Mert rövid távon lehet azt mondani, hogy levágom az aranytojást tojó tyúkot, hogy legyen hétvégén tyúkhúsleves, csak kérdés, hogy holnap mit eszünk?"

Ha már a hasonlat: kérdés, az aranytojással jól lakunk-e, illetve kinek jó az, hogy az aranyatojást (db/db) tyúktojásra cseréli az uzsorás...?

Mr. Mojo 2013.03.22. 09:30:15

Nagyon érdekes jelenség. Amint elkezdtem feljegyezni (LISTÁZNI!!!) a balliberális habzó szájú prolik nicknevét, elég erősen feltűnt, hogy össz vissz 20-30-an vannak. :) Ők a hangos többség, vagy fizetik őket, vagy csak egyszerűen tényleg ilyen szánalmas szardarabok. Utóbbira tippelnék. :)

Szűtté mamá? Szűjjé! 2013.03.22. 09:32:35

@Blogger Géza: Ezek szerint nem sikeres a közmunkaprogram? Vagy szép csendben százezrekkel csökkent volna a tanárok, meg a minisztériumi dolgozók száma?

Mária 2013.03.22. 09:33:14

@Kara kán:

"@Bérgyilkos,Garázda,Gázoló,Adócsaló=Orbán_bandája:
Na, és hozzám mit szólsz, Mrs Marple?"

Azt B+ hogy hozzád tartozik aza négy kamu nick, amit Bérgyilkos kigyűjtött nekünk :)))

Szűtté mamá? Szűjjé! 2013.03.22. 09:36:05

@Bérgyilkos,Garázda,Gázoló,Adócsaló=Orbán_bandája: Nem nagyon jól csinálod. Ezen nickek tulajdonosainak vannak más régebb óta létező nicknevei is. Azért regisztrálnak újakat, mert a régivel kitiltották őket, vagy azt akarják, hogy úgy tűnjön, többen vannak.

Balt 2013.03.22. 09:39:16

@nyünyüge:Ez jó hír! :) Európaban 70%-kal estek vissza az energetikai beruházások a válságot követően.

Szűtté mamá? Szűjjé! 2013.03.22. 09:40:52

@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !: Akkor most a Helsinki Bizottság mégsem a judeoliberálbolsevik összeesküvés része? Vagy csak akkor az, ha bírálja a kormányt. Idézgeted bammeg a Helsinki Bizottság társelnökét. Mekkora álszent egy csávó vagy.

J.László 2013.03.22. 09:42:58

@pocakos focista:
Nyilván ezért idézi, mert ha még egy "judeoliberálbolsevik összeesküvés" társelnöke is azt mondja, hogy gagyik a kormányt ért bírálatok, akkor abban azért talán mégiscsak van valami.

Balt 2013.03.22. 09:43:11

@regress: Ez álhír, az Index becsületére legyen mondva (utánanéztek).

J.László 2013.03.22. 09:45:14

@Mária:
Te felsorolnád a kamu nickneveidet?

Szűtté mamá? Szűjjé! 2013.03.22. 09:48:38

@Mr. Mojo: És a jobboldaliak hányan vannak? Azt is listázd légyszi! És a semlegesek?

Szerintem lehet az jönne ki, hogy különböző nickknevekkel pár ember szájkaratzézik itt non-stop. Meggyőzni nem fogják egymást, értelme nincs, totál időpazarlás. Jópofa, amit írtál, mert csak egy szót kell kicserélni, balliberális--> jobboldali, és úgy is pontosan igaz.

Én azt hiszem mostantól nem is olvasom el a kommneteket. Mindig ugyanaz, szóról szóra ugyanazok a viták, ugyanazok az érvek, semmi új, semmi jellemfejlődés senkinél. Nagyon unalmas, bár feszültséglevezetésre végülis jó volt egy ideig. Semmi értelme. értelemesebb dolgokra fogom fordítani az időt.

Szűtté mamá? Szűjjé! 2013.03.22. 09:50:19

@J.László: De akkor nincs is ilyen összeesküvés? Mert ha lenne, akkor az ürge nem mondana ilyeneket. Vagy a HB mégsem része az összeesküvésnek? Jó képlékeny ez az összeeskülvés elméret, rugalmasan alakítható. Óceánia mindig is Eurázsiával viselt háborút.

Balt 2013.03.22. 09:53:16

Na, mi sem bizonyítja jobban a dolgot, mint ez:
index.hu/kulfold/2013/03/22/ideje_felfuggeszteni_orban_szavazati_jogat_az_eu-ban

A rém rokonszenves :) liberális bácsi maga mondta a kamerába, hogy Zsorzsi Konrádtól fúj a szél... :))

Mária 2013.03.22. 10:19:08

@J.László:

Köcsög fideszes :DDD

Ha kiderül a hülyeségetek, azonnal visszakérdeztek :DDD

Azt nem kérdezed meg ismét, hogy mit keres Oszkó Péter a Wizzairben, mint amikor Smittpali plágiuma kiderült?

Vagy megkérdezhetnéd azt is, mint a falkatársaid kérdezték, hogy hol volt Gyurcsány meg Bajnai, amikor a Katasztrófavédelmet szidta az ország, mert nem mentette az embereket, csak egy debil SMS-t küldött :DDD

J.László 2013.03.22. 10:28:29

@Mária:
Mária, te nem ezen a világon élsz.

Tele voltak az utak zsarukkal, tűzoltókkal, láthatod bármelyik fotón még az indexen is.

A több tízezer, a saját lakásában közvetlen életveszélynek kitett ember, akiket emlegettél, hát azért az is költői túlzásnak tűnik nekem.

A valóság nem az, amit annak vélsz, hanem az, ami téged körülvesz. A köcsögözéssel semmire nem mentek, de biztos vagyok benne, hogy jövőre sem fogtok erre rájönni.

Mária 2013.03.22. 10:35:19

@J.László:

Olvasgasd az osztrák katasztrófavédők elképedt beszámolóit. Németül, ha lehet, ne a megszépített magyar fordításokat.

Vagy a Lánglovagokat, ott is őszinte beszámolók vannak.

Az ugye megvolt, hogy a tűzoltóknak rendes védőruházatuk se volt, amiben mentsék az embereket?

J.László 2013.03.22. 10:40:15

@Mária:
Európa kiterjedt részein közlekedési fennakadásokat, áramkimaradásokat okozott az időjárás. 2-3 napba telt Angliában és Németországban is felszámolni a káoszt. Utánanézhetsz, akár itt az indexen is.

Én azt mondom, még sincsenek olyan nagy bajok, ha azóta is ez a legnagyobb problémátok.

2llkedő 2013.03.22. 10:58:31

@torró: És attól a hatalmas teljesítménytől kéne hanyatvágnom magam, hogy Piktor a félretett pénzt kivette a bankból? Ezt nem neki köszönhetjük, hanem az előző kormányoknak.

Blogger Géza 2013.03.22. 11:07:53

@félázsiai 2llkedő: Pont fordítva. A közmunkások száma nem nőtt, a valódi foglalkoztatottaké nőtt.

Kara kán · http://karakan.blog.hu 2013.03.22. 11:13:01

@Mária:
Idióta vagy.
Ha azt mondom, hogy nem, úgy sem hinnéd el, de cselből akár mondhatnám azt is, hogy igen, enyémek a kamu nikkek.
Nem Mrs Marple vagy te, hanem egy repedtsarkú Mariska, aki még tehenet fejni sem tud rendesen.
Élősködni persze igen.

2llkedő 2013.03.22. 11:19:06

@Blogger Géza: Te mellik országról beszélsz?

torró 2013.03.22. 11:58:58

Na emberek dél van, mindenki menjen a dógára, senkinek semmi dóga itten! Jó étvágyat! Viktor főzte a levest!:))
süti beállítások módosítása