HTML

Így jártál...

"Te magad légy a változás, amit látni szeretnél a világban." Mahatma Gandhi

Friss topikok

Linkblog

Az offshore diplomagyár

2017.04.12. 13:16 Exe Géza

A CEU nem egyetem. Ez csak egy Soroshoz méltóan „ügyes” pénzügyi konstrukció, amelynek révén úgy lehet amerikai diplomát szerezni, hogy nem kell Amerikában diplomázni.
A dolog nem olcsó, egyáltalán nem érhető el akárkinek, de mégis olcsóbb, mint beköltözni az USA-ba néhány évre és valódi USA egyetemen, valódi követelményrendszer alapján, valódi USA diplomát szerezni.

george-soros.jpg

A CEU nem egyetem. Pláne nem „amerikai” egyetem. Ha azt mondom valamire, hogy amerikai egyetem, akkor a Harvard, az MIT vagy a West Point campusai derengenek fel, nem pedig egy szoba egy new yorki irodaépületben, ahol két adminisztrátor gyakorlatilag székhelyszolgáltatást biztosít egy csakis papíron létező, tehát semmiféle oktatási tevékenységet nem folytató amerikai "egyetemnek".

Tehát akkor még egyszer: amerikai egyetem normális emberi szövegértelmezés szerint egy olyan oktatási intézmény, amelynek vannak oktatói és diákjai, karai, tanszékei, oktatási (és tudományos) tevékenységet folytat, és az oktatási tevékenysége során elsajátított ismeretekről államilag elismert bizonyítványt ad a diákjainak. A CEU-ra egyetlen fenti feltétel sem érvényes Amerikában. Ez egy olyan amerikai "egyetem", aminek nincsenek oktatói, nincsenek diákjai, nem folytat se alap, se mesterképzést, és ami – ebből következően nem ad ki diplomát Amerikában. Akkor miért is nevezik amerikai egyetemnek? És mire fel osztogathat amerikai diplomákat?

A CEU csak Magyarországon létezik. Illetve itt sem abban a formában, ahogy sokan gondolják. Hiszen Magyarországon sem elsősorban a CEU nevű, amerikai székhelyű, amerikai "egyetem" folytat képzést. Magyarországon a szintén Soros által gründolt Közép-európai Egyetem (KEE) nevű, magyarországi székhelyű alapítványi egyetem működik. Aminek az angolra fordított neve szintén CEU ezzel megtévesztve azokat, akik azt hiszik, hogy az amerikai CEU ugyanaz a szervezet, mint a magyar KEE. Az amerikai CEU meg leginkább ott jelenik meg a játékban, hogy a Közép-európai Egyetem diákjainak osztogat amerikai diplomákat.
Pestiesen szólva: na így kell amcsi diplomákat nyomni - okosban!

A "független", kicsit sem liberális szemellenzővel író sajtóból mostanában folyamatosan azt hallom, hogy a CEU mennyire csodálatos egyetem. Hogy a legjobb magyar, sőt, a legjobb közép-európai egyetem.
Tegyük tisztába!
Nem a CEU, hanem (valószínűleg) a KEE az, amit a számos egyetemi rangsor közül egyedül, egyetlen egyként (!!!) a baráti, liberális Times Higher Education (THE) ranglista 2016-ban előrébb sorolt a többi magyarországi egyetemnél. Odáig azonban még ők sem mentek el, hogy mondjuk a moszkvai Lomonoszovnál előbbre merjék sorolni. Tehát az nettó hazugság, hogy a CEU a legjobb közép-európai egyetem, mint azt tódította a sajtó Soros-zsoldban álló része.
De még a legjobb magyar egyetem cím is erősen véleményes.

Ugyanis nem enyhén lobbiszagú, hogy a THE 2015-ben még egyáltalán fel sem tüntette az egyetemi rangsorában a CEU-t, aztán 2016-ra egy csapásra a legjobb magyar és a második legjobb kelet-közép-európai egyetem lett. Vajon mi történhetett az akkor már 22 éve fennálló CEU-nál egyetlen év leforgása alatt, hogy a fasorba se kategóriából egy csapásra a legjobb lett?
És hát ne menjünk el amellett se, hogy bár ezt is leírta a liberális média, ennek ellenre NEM a THE a világ legrangosabb egyetemi ranglistája. Mert hogy több más, tekintélyesebb ranglista is van.

Az egyik a brit Quacquarelli Symonds (QS), amelynek idei, 916 egyetemet felsoroló világranglistáján egyáltalán nem szerepel a CEU. Ezzel szemben 6 magyar egyetem azért ott van a QS-ranglistán: a Szegedi Tudományegyetem, az ELTE, a BMGE, a Corvinus, a debreceni és a pécsi tudományegyetemek.
A QS-nek van egy külön ranglistája a kelet-európai és közép-ázsiai egyetemek számára, ez az EECA. A CEU ebbe a 200-as listába sem fért bele. Szemben a már említettekkel, akikhez ezen a ranglistán még csatlakozik a Miskolci Egyetem és a Nyugat-Magyarországi Egyetem is. Nem mellesleg itt a Szegedi Tudományegyetem az igen előkelő 15. helyen áll.

Aztán ott van az Academic Ranking of World Universities (ARWU), más néven Sanghaji-lista, amely a TOP 500 egyetemet gyűjti évről évre. 2015-ben még a szegedi egyetem és az ELTE befért a Top 500-ba, sajnos 2016-ban már nem. A CEU-ról viszont egyetlen egyszer sem tesz/tett említést az ARWU ranglista.

Végül még egy tekintélyes ranglista – csak hogy meglegyen a 3 magyar igazság – a Center for World University Rankings (CWUR), amely évről évre 1000 egyetemet minősít. Nekik van külön magyarországi ranglistájuk is. Mondanom sem kell, hogy a CEU-t nem jegyzi a CWUR sem, a legjobb magyar egyetemek a szokásos csapatból állnak össze: ELTE, Szeged, SOTE, BMGE, Pécs, Debrecen.

És (egy a ráadásnak) ne feledjük már a saját egyetemi ranglistánkat se, elvégre mi itt nem azok a nyomorúságos szervilizmusba beleájult nyugatimádók vagyunk, akik szerint ami itt van, az csakis lábszagú mucsaiság lehet, míg ami nyugaton, az csakis bazsarózsa szirmokba csomagolt igazság-esszencia.

Szóval a HVG és az Eduline.hu által közzétett magyarországi ranglista is inkább az itt említett három rangsort tükrözi, nem pedig a CEU-t egyedüliként sztároló THE-ranglistát. A CEU a magyar ranglistákon sincs említésre méltó pozícióban.

Lássuk be, nem is csoda. Egy olyan „egyetem”, ahol a „Létrejönni és létezni: fiatal feminista férfiak tapasztalatai Izlandon” vagy a „Játék az identitással: tanulmány a budapesti szado-mazo közösségről„ című notórius elmebeteg dolgozatokkal le lehet „diplomázni”, nos ez nem az a szint, amit becsületes ember egyetemnek nevez. 

Nem véletlen, hogy ez a fantasztikus „egyetem”, ami ugyebár (állítólag) a legjobb magyarországi képzést nyújtja, rögtön tönkremenne, ha nem adhatna ki „okosba” megcsinált amerikai diplomákat. Kérdem én: akkor mi van a fantasztikus képzéssel? Meg a csodálatos tanárokkal? Meg a nagyszerű, minőségi tudással? Ez akkor most mégis mind-mind smafu? És csak az amcsi papír az, ami számít? Mégiscsak ez az egyetlen dolog, amiért ideeszi a fene a fél világ liberális elmebetegeit?

A Soros-model lényege egy offshore diplomagyár, amely Soros amerikai és magyar liberális kapcsolatai révén élvez indokolatlan kiváltságokat (ld: az igazi lex CEU-t 2005-ből!) és ezért jogosult Magyarországon amerikai diploma kiadására amerikai egyetem tényleges működtetése nélkül. Mindezt persze jó pénzért adja a jól szituált, egyetemi hallgatóként tetszelgő hülyéknek, csak hogy anyagilag se járjon rosszul a rendszer. És persze mindezt úgy, hogy a kedves hallgatók árukapcsolásként kapnak egy fullextrás liberális agymosást is a pénzükért, csak hogy aztán ideológiailag megfelelően képzett mozgalmáraivá válhassanak a Soros-által finanszírozott felforgató-csoportoknak, amelyeket szemérmesen "civil" szervezeteknek vagy NGO-knak nevez a politikailag korrekt beszédmód.

Mert hát ne feledjük: azokban a Soros-féle „civil” szervezetekben, amelyek manapság minden mérhető választói támogatás és felhatalmazás nélkül, önjelölt módon akarják ellenőrizni a demokratikus választás útján felhatalmazott törvényhozó és végrehajtó hatalmat, valahogy mindig CEU-s ex-diákokat találunk. Például az Európára erőszakolt muszlim migráció mögött is ezek a csapatok és szervezetek állnak és ha hagyjuk, ezek a szervezetek fogják az Európába belapátolt muszlim barbárok segítségével elpusztítani az európai, fehér, keresztény civilizációt – Soros szándékainak megfelelően.

Na hát ezért mondják a CEU-ra azt, hogy liberális janicsárképző.
Egyáltalán nem véletlenül.

Frissítés

Közben utánanéztem, hogy mitől egyetem az egyetem Magyarországon. Ezt ma a "2011. évi CCIV. törvény a nemzeti felsőoktatásról" rögzíti és definálja. 2011 előtt pedig az "1993. évi LXXX. törvény a felsőoktatásról" határozta meg, hogy mi egyetem és mi nem. Röviden: a CEU nem felel meg se az 1993-as törvény kritériumainak, se a 2011-es törvény kritériumainak.
S hogy akkor mégis miért "egyetem"?
Hát azért, mert 2004-ben George Soros lediktált egy törvényt az akkori MSZP-SZDSZ kormány SZDSZ-es oktatási miniszterének, bizonyos Magyar Bálintnak, ("2004. évi LXI törvényt a Közép-európai Egyetem állami elismeréséről"), ami engedélyezte a CEU-nak az egyetem név használatát annak ellenére, hogy nem felel meg az egyetemekkel szemben Magyarországon támasztott kritériumoknak (például az 1993-as törvényből: "Egyetem abban az esetben létesíthető, illetve működhet, ha alkalmas legalább két tudományágban, illetőleg képzési területen, legalább két szakon folytatott, legalább négyéves egyetemi alapképzésre és szakirányú továbbképzésre.") Ezzel szemben a CEU-n nincs alapképzés.
Na ez a 2004-es törvény volt az igazi "Lex CEU" (Soros is így hívta), amivel persze semmi baja nem volt a liberálisoknak, hiszen egy Sorost előnyös helyzetbe hozó privilégiumot foglaltak törvénybe. Ezt hívják kivételezésnek, kiváltságnak, előjognak (privilégiumnak), indokolatlan és (valójában) jogosulatlan előnynek.
Ezért kiváltságért megy most a rumli az utcán.

 

51 komment

Címkék: liberális Soros CEU felforgatás

A bejegyzés trackback címe:

https://igyjartal.blog.hu/api/trackback/id/tr6012419329

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Stenonis 2017.04.13. 07:59:13

Az amerikai ellenőrző és akkreditáló hatóságok szerint amerikai egyetem.

De te sokkal okosabb és tájékozottabb vagy az amerikai hatóságnál.

Miért nem írsz egy levelet a Commission on Higher Education of the Middle States Association of Colleges and Schools-nak, és hívod fel a figyelmüket, hogy hosszú évek óta átverik őket...

Guillaume de Saint Preux 2017.04.13. 09:17:34

@Stenonis: Drága a helyzet az hogy nálunk is rá van írva az okj-s képzés végeztével, amit a felsőfokú tanintézmény ad ki hogy diploma. És mindenki azt hiszi hogy az illető egyetemi végzettségű, merthogy az egyetem adja ki. Közben csak egy kétéves okj-s képzés. Sok ámerikai kolidzsról is azt gondolják itthon hogy fú meg vá micsoda képzés. Volt nálunk oly anyanyelvű matematikatanár a nagy Ámerikából aki egy algebrai feladatot nem tudott megoldani középiskolai szinten, amin kedves ELTÉ-s és JATÉ-s kollégáim igencsak csodálkoztak. Na ez gyűrűzött be ide is.
Ami az akkreditációt illeti, itthon kell megfelelni. Tegye meg a CEU is ahogy a többi 26 megteszi...

Stenonis 2017.04.13. 13:58:15

@la tulipe noire:

A CEU MA és MSC diplomákat ad ki és van doktori iskolája is. Ezek vannak akkreditálva az amerikaiak által.

Ugyanúgy adhat ki magyar mester diplomákat is. Ezek a képzéseknek magyar akkreditációja is van.

D1255 2017.04.14. 15:35:56

Hm, a honlapjuk alapjan nem a klasszik magyar ertelemben vett egyetem: library.ceu.edu/about/mission/
Azonban az elgondolkodtato, hogy miert faj a letezese neked vagy eppen az Orban kormanynak (vagy e ketto atfedesben lenne?;). Tudast akarnak megosztani. Huuu, az baromi veszelyes, ooo kire is?...

egyedi 2017.04.15. 00:30:51

miért hasonlítgatod a magyar egyetemek rangsorához, ez nem nyújt alapképzést.
almát a körtével?

Ruszin Zsolt 2017.04.15. 01:41:26

A Richmond University is "CEU" típusú egyetem. Nincs neki egyáltalán campusa az USA-ban. Ha ez jó Angliának, akkor a CEU vélhetően csak Soros György miatt kaphatott gyors és nem teljesíthető feltételeket. Ez elég nyilvánvaló, a kormány sajnos nem mond igazat. Megtörtént ez már a történelem során... A kormány sajnos javasolhatott ilyesmi, az OGY meg elfogadhatta, a köztársasági elnök pedig utat engedett valaminek, ami 3-4 körülmény alapján ütközhet az alaptörvénnyel. A tiltakozás és a tüntetés jogos.

Majd visszakoznak, vagy visszavonatják máshogy.
Na, nincs itt semmi látnivaló. Ki kell várni a végét.

Ez említett egyetemről bővebben itt:
en.wikipedia.org/wiki/Richmond,_The_American_International_University_in_London

CsibaKata 2017.04.15. 02:58:07

A Harvard szimpla v.
A CEU pedig a poszt-szovjet regio egyik -ha nem a- legjobb minosegu kepzeset nyujto egyeteme. Udv Bostonbol.

Újlaki 2017.04.15. 08:25:47

A CEU egyöntetű vélemény szerint Magyarország legjobb, legerősebb egyeteme. Az ELTE, a Corvinus, a Pázmány oktatói mind azt tanácsolják a tehetséges, doktori terveket dédelgető riákjaiknak, hogy végezzenek el egy-két szemesztert külföldön, vagy pedig legalább egy félévet a CEU-n; megéri. Rengeteget kell tanulni, de az eredmény is hasonló: a CEU-n egy félév annyit ér, mint máshol kettő vagy három.

balage28 2017.04.15. 08:47:44

@Újlaki: milyen szakon? Fizika, matematika, biológia, földrajz esetleg valamilyen mérnök szakon?

NEM - naptár-ruhatár szakos képzések folynak.

Értem én, hogy kell sok szociológus és politológus, akik felélik az összes többi általm megtermelt javakat...

mikigyerek 2017.04.15. 09:10:46

A Lomonoszov mióta van Közép-Európában?

mikigyerek 2017.04.15. 09:16:35

Ha a CEU egy szemfényvesztés, akkor miért várják tárt karokkal az ott végzetteket New-Yorktól Isztambulig?

Jó Estét 2017.04.15. 09:59:18

Erveled szerint ideologiai alapon akkor be lehet zaratni iskolakat. Vigyazz, mert ez kurva veszelyes, nehogy aztan a hatalomra kerulo Jobbik vagy Liberalisok is elkezdjek bezaratni azokat az iskolakat, ami az o ideologiajuknak nem tetszik...

Ervelesed szerint azert mert egy iskola nincs rangos europai rangsorokon, azt be lehet zaratni. Vigyazz, mert akkor gyak az orszag felsooktatasanak 90%-at akkor bezarathatjuk...

Ertem, hogy nem vagy liberalis ertelmisegi. Nem lehet mindenki az, de probald meg megerteni, hogy auert eleg sokan vagyunk. Es talan ha nem egy 4 eves gyerek erzelmi intelligenciajaval kezelnetek az ilyen kerdeseket picit jobb hely lehetne ez az orszag.

Koszi

Istvan Agoston 2017.04.15. 10:36:08

A téma nagyon megosztó ha valaki tanulmanyozza a kérdést es a kommeteket is akkor egyértelmű a megoldast nem a tüntetőknek es nem az utcan kell megoldani.Egyébiránt a tüntetések teljesen másról szólnak! A pártok között dúló harc állomása az egyetem működésének allarcaba bújtatva
.egy vélemény aláírás:a szőrös

efhábé 2017.04.15. 10:45:03

@balage28: hülye vagy, fiam, egyes. Van egy csomó tt tanszék a CEU-n.

balage28 2017.04.15. 11:15:23

@efhábé: konkrétan? (én megnéztem - nem véletlenül írtam)

Weltner János 2017.04.15. 16:47:59

Kár a gőzért, a CEU/KEE egyetem, felsőfokú tudást és végzettséget ad, és jót. Ezért jönnek ide a hallgatók, ezért kapnak e diplomával jó állásokat. Mindeközben teljesítik azt a kormányzati elvárást, hogy egyetemeink sok küllföldi hallgatót vonzzanak, akik itt sokat költenek/adóznak, megszeretik hazánkat és kultúránkat, és jó hírünket viszik (vitték) a világba.
Az Egyesült Államoknak is tetszik. Bevállalták. Meg a Times Higher Education is. A blogoló Exe Géza csúsztatásai mellett érdekes vád, hogy a THE tán Soros hatására (?) vette listára. Érdekes gondolat. És a többi hazai egyetemet?
P.s.
Kertész Imre megírta a Sorstalanság c. könyvet.
Orbán megírná a Sorostalanság c. művét. Melyik ér Nobel díjat?

_sélli 2017.04.15. 16:52:06

Tehat akkor a fel kormanynak, elen orban viktorral nincs is diplomaja, illetve ervenytelen ugye jol ertem?

Robert Jakab 2017.04.15. 18:26:46

A CEU nemzetközileg is irigyelten magas színvonala Magyarország tekintélyét és javát szolgálja. E névtelen írás az ellenkezőjét. Nem csodálom, hogy nem meri nevét adni hozzá írója. Szégyeld magad, fiam. Ceausescu anno állambiztonsági postaládájába

Robert Jakab 2017.04.15. 18:29:52

való ez a "hazát féltő" nyakatekert üzenet.

kodacx 2017.04.15. 18:51:56

"Egy olyan „egyetem”, ahol a „Létrejönni és létezni: fiatal feminista férfiak tapasztalatai Izlandon” vagy a „Játék az identitással: tanulmány a budapesti szado-mazo közösségről„ című notórius elmebeteg dolgozatokkal le lehet „diplomázni”, nos ez nem az a szint, amit becsületes ember egyetemnek nevez. "

A cikkírótól kérdezném, hogy mit gondol azokról az egyetemekről és és az ott "végzett" magas közjogi méltóságot betöltő személyekről, akikről utólag bizonyíthatóan kiderül, hogy diplomamunkájuk hamis, vagy lopott?!?
Schmitt Pál?!?!
Semjén Zsolt?!?

gabix 2017.04.15. 19:26:37

@mikigyerek: csak már látnám, hogy az összes itt végzett hülye gyerek tömegével vonul ki az USA -ba a diplomájával! :) itthon el sem fogadnám egy munkahelyen sem!

Teddyke 2017.04.15. 20:12:39

Jó, ezt értem. Nem magyar, se nem amerikai. De miért kell ezért bezáratni? Se nem kimagasló. Az hogy mit ér, azt majd a piac eldönti. A Zsigmond Király Főiskola vagy Egyetem vagy mi az se termel használható embereket.

Miért is zavar, hogy amcsi diplomát ad? Milyen hátrány ér emiatt itt téged? Semmilyen. Annyi, hogy aki oda járt, annak van egy halovány esélye, hogy az USÁ-ban villanthat egy diplomát (kérdéses értékkel persze).

Miért is kell, akkor bezáratni? Ja bocs, ideológiai okokból. Amiket vázoltál.

Teddyke 2017.04.15. 20:15:00

"Például az Európára erőszakolt muszlim migráció mögött is ezek a csapatok és szervezetek állnak "

Akadjunk már le erről a témáról. Nincsenek ilyen erők. Nincs semmilyen háttérhatalom, max az echo tévén Szaniszló tálalásában. Meg az elmeháborodott jegybankelnökében, aki szerint a Sziklás-hegységben titkos olajtartalékot tartanak vissza.

Lutriboy 2017.04.15. 22:27:01

Soros embere cseszett ki velünk Strasbourgban. Innentől idő kérdése volt, hogy a kormány revansot vesz. Ami ezután jött, az a megvalósult összeesküvés elmélet: a világ összes zsidója, akik azt sem tudják, hol van Magyarország, kiálltak a CEU mellett. Nobel díjasok (van egy tippem, hogy a díjakat is egymás magasztalásával érdemelték ki), és mindenféle "nagy koponya". (legalábbis a libsi média szerint) DE A LEGDURVÁBB csak ezután jött. Egy idegen ország burkoltan megfenyegetett minket, hogy ne piszkáljunk egy tisztán magyar intézményt. Mi van itt? És ha úgy döntünk, hogy hülyén akarunk meghalni, akkor mi van? A mi dolgunk. Semmi köze hozzá a szent USAnak!

D1255 2017.04.15. 23:23:21

@Lutriboy: huha, mit ettel baratom? Mi lesz a kovetkezo story? Chemtrail vagy a jeti?:) Oh, ha mas nem jut eszedbe, meg rafoghatod az egeszet a homoszexualisokra...

celestial 2017.04.16. 10:17:02

Érdekes...vannak offshore dolgok amik zavarnak és vannak amik nem...segítek letelepedési kötvény :)..... am inkább hiszek a sok-sok jónevű egyetemnek és tudós embernek mint neked azzal kapcs hogy mit ér ez az egyetem...bocs....írhatnám hogy jó próbálkozás volt de nem, ez kérlek hihetetlenül béna volt...

GolanTrevize 2017.04.16. 11:35:46

Ami a rangsorokat illeti, a cikk azokat listázza, ahol az alapképzéseket rangsorolják. A CEU-n nincs alapképzés (ahogy azt a cikk is megemlíti) ezért nem is szerepelhet ezeken a listákon. Micsoda meglepetés. A CEU posztgraduális kutatóegyetem. Ebben a kategóriában Európa élvonalában van, Közép-Európában a legjobb.

Peltak 2017.04.16. 13:06:40

Jó próbálkozás, de jobban utána kellett volna nézni.

Ecsenyi Áron 2017.04.16. 13:58:29

Fárasztó ez a kínlódás.

A CEU/KEE lényege, hogy nem csak 10 milliós piacra akreditált diplomát ad, hanem egy majd 400 milliós amerikai piacot is bevon, ami úgy kell az itthoni értelmiségnek, mint vízcsepp a sivatagban szenvedőnek.

Majd 1500 éve, Kr. u. 529-ben merte az JustiniAnus császár megtenni, hogy bezárassa az athéni egyetemet, mert ellenkezett a világnézetével az, amit ott tanítottak.

2017-ben Orbán és korrupt bűnbandája 1500 évet sülyett.

Ecsenyi Áron 2017.04.16. 14:01:10

@la tulipe noire:
nem vagy egy géniusz

Fárasztó ez a kínlódás.

A CEU/KEE lényege, hogy nem csak 10 milliós piacra akreditált diplomát ad, hanem egy majd 400 milliós amerikai piacot is bevon, ami úgy kell az itthoni értelmiségnek, mint vízcsepp a sivatagban szenvedőnek.

Az, hogy téged nem vennének fel a CEU-ra, nem mentesít a felelősség alól, hogy kiállj mellette, még akkor sem, hogyha következetesen 1 bites logikával tolod az ipart.

gazficakó 2017.04.16. 19:37:46

@kodacx: Gyurcsányt ne felejtsük ki.

Wild Colonial Boy 2017.04.16. 20:45:40

Itt van egy írás a CEU helyezéseiről azokon a listákon, melyeken a fenti cikk szerint nincs is rajta: eduline.hu/felsooktatas/2017/3/9/QS_rangsor_2017_Kozepeuropai_Egyetem_ZT0NX1

2017.04.16. 21:55:32

@D1255: hagyd, Lutribaby hülyén fog meghalni, ez már teljesen biztos, a többi meg a mi dolgunk

2017.04.16. 21:56:56

@Weltner János: ezek nem láttak még egyetemet, nemhogy belülről, de még kívülről sem, azért nem tudják

Nexavis 2017.04.16. 22:10:04

@D1255: Balage-nak kb. igaza volt, egy db matematikai tanszéken kívül (mivel az a pénzügyi életben felhasználható, elsősorban azzal kapcsolatban tanítanak ott dolgokat) semmilyen természettudományos, informatikus-vagy mérnöki képzés nincs. Még szerencse. Ezeket nem lehet gyorstalpalóval elsajátítani, nem lehet átpolitizálni, mint a társadalomtudományokat. De Gender-studies tanszék az persze van külön, mert azokra annyi szükség van, mint trolisofőrre meg kőművesre, vagy aneszteziológusra. A CEU ideológus-politikus-és bankárképző. Nem kell senkit sem hülyének nézni. ÉS a CEU-ügy valóban csak ürügy a kormány és az ellenzék összecsapására, faszméregetés., kampány előtti erőpróba. Amúgy meg tényleg minden ratyi balfasz főiskolát egyetemnek hívnak ha már van 1 db egyetemi karja, úgy ahogy vidéken egy nagyobb falu azért teper hogy városi rangot kapjon. De ez még ennek a hazai immár alacsony mércének sem felelt meg, ehhez külön törvény kellett így is. Diplomás tömegtermelés pedig reméltem, hogy már leállt. Ez a sok szociológus akár terepmunka keretében kimehet, úgy ahogy az egyszeri falusi cigányok, svájcba gipszkartonozni, akkor legalább valami hasznát is veszi a világ. Bár szerintem a cigány legalább tudja forgatni a sniccert a kezében, de ezek a bölcsészmérnökök még arra sem képesek.

2017.04.16. 22:13:17

@gabix: mi vagy te, kaller? hát oda nem is kell!

2017.04.16. 22:15:32

@balage28: mit néztél te meg? jó lenne, ha egyszer egy egyetemet is megnéznél, belülről, hm?

fortin 2017.04.17. 02:02:14

@Nexavis: a cognitive science vajon micsoda?

vigyorix 2017.04.17. 05:54:55

@Mr Analytic: BIG LIKE ezért a kommentért! ;-)

kerenszkij 2017.04.17. 13:09:17

@Nexavis: Hm, az Elte, vagy a Pázmány v a Corvinus is kurva sok kétkezi munkást képez...Érvelni aztán tudsz haver :D :D ... Zárjunk be minden olyan magyar egyetemet, ahol nem kőműveseket képezenk :D !!!

2017.04.17. 13:50:25

@la tulipe noire: Aranyom, az amerikai oktatásnak megfelelő követelményeket az amerikai akkreditációs bizottságnak kell meghatároznia és ellenőriznie. Ez a CEU esetében megtörtént. Senki nem tiltja meg egyetlen más magyar egyetemnek sem azt, hogy a képzését Amerikában is akkreditáltassa (ha tudja). Egy diploma értékét nem az határozza meg, hogy földrajzilag hol van az az épület, ahová te éveken keresztül jársz, hanem az, hogy kik tanítanak téged és mire, és hogy a munkaerőpiacon mennyire becsülik meg azt a diplomát, amit ott kapsz. Ennek alapján a CEU egy meglehetősen nagy értékű diplomát ad, és teljesen evidens, hogy ha valaki amerikai okatási mószereknek megfelelően angol nyelven tanul, akkor kaphasson amerikai diplomát. És amiatt, hogy erre van idehaza esély, anélkül, hogy kitedd a lábad az országból, inkább örülni kéne, nem dühöngeni. Elképesztő az a hazaárulás, amit a kormány most művel azzal, hogy nemzetközileg egyik legjobban elismert itthoni egyetemet le akarja húzni a sárba azért, hogy "a többieknek esélyt adjon" ahelyett, hogy ezt az esélyt adná meg a többieknek a felsőoktatás támogatásával.

2017.04.17. 14:27:14

@DanielK78: na de a többieket támogatni ugye pénzbe kerül, há' mennyivel egyszerűbb a legjobbat kisöpörni, indirekt felhúzva ezzel a többit ... na de nyilván nem a felsőoktatásért folyik itt az aggodalom, hiszen annak működéséhez szükséges anyagi források kivonása évek óta szisztematikusan zajlik, egészen egyszerűen a gátlástalan hatalomvágy expanziójáról van szó, és pont ez is lesz a veszte, saját dugájába dől, szinte öröm nézni végjátszámit

gabix 2017.04.17. 15:04:04

@Scheibe: gyenge a beszólásod, mint a CEU-s diploma! :D tudod az enyémet egy igazi egyetem adta ki, ahol, nem "szado-mazos" diplomamunkát fogadják el! ;)

2017.04.17. 15:44:22

@gabix: mi az hogy "igazi egyetem"?? van egyetem, ami egyetemebb?? noooormááálisss??? kétlem, hogy lenne bármilyen egyetemi diplomád, pusztán a megnyilvánulásaid színvonalából következtetve

vezér01 2017.04.17. 18:20:55

Az a politikai minősítés,hogy " jobboldali" meg " baloldali ",mára értelmét vesztette .Ennek ellenére az MSZP milliárdosai baloldalinak,a Fidesz milliárdosai meg jobboldalinak tartják magukat. Az igazi törésvonal ma ez : nemzeti /azaz nacionalista,náci / vagy nemzetközi /azaz internacionalista,tehát internáci / Orbánék és még néhány ország az előbbi csoportba tartozik,nemzetállami létben gondolkodik, az EU-t pedig szuverén nemzetállamok szövetségének tekintik. Az EU jelenlegi vezetése,valamint az Egyesült Államokat irányító pénzügyi hatalom /az ő strómanjuk Soros György / viszont a nemzetállamok lebontásában és a nemzeti identitás megszűnésében érdekelt. Az Európai Egyesült Államok ,majd később egy Világkormány elképzelése nem mai, szerepel Albert Pike tervében, szerepel Coudenhove Kalergi tervében,és modernizált változatban szerepel Soros elképzelésében. A két világnézet antagonisztikus,semmi csodálkozni való nincs a harcukban.
süti beállítások módosítása