HTML

Így jártál...

"Te magad légy a változás, amit látni szeretnél a világban." Mahatma Gandhi

Friss topikok

Linkblog

Internetadó: nem. Ellenzék: sem.

2014.10.29. 14:43 Exe Géza

Tudom, hogy nem vagyok egyedül az alábbi véleményemmel, ezért a következőkben többes számban fogalmazok:

  1. Számosan vagyunk, akik kormánypárti szavazóként sem értünk egyet a sajtóban „internetadónak” butított nevű távközlési adatforgalmi adó ötletével. Ez az adó ab ovo rossz gondolat és rossz üzenet, mást ne mondjak: nem csökkenti, hanem növeli a rezsit.
    A kormány sajnos több más, hasonló, szolgáltatókra kivetett adó esetén sem volt képes megoldani, hogy a szolgáltatók ne hárítsák tovább a kivetett adót (pontosabban annak egy részét), így ebben az esetben sem látunk erre garanciát.
    Ráadásul az új adó bevezetésének a kommunikációja is katasztrofálisan sikerült. Az internetadó vonatkozásában a közbeszédet teljes mértékben a balliberális ellenzék narratívája uralja, a kormány képtelen volt világosan és hihetően elmagyarázni, hogy mit és hogyan akar ezzel az adóval.

  2. Az, hogy nem értünk egyet az internetadó bevezetésével nem jelenti azt, hogy a kormánynak ez a lépése felülírná és semmissé tenné a kormány egyéb, egyébként helyeselt lépését. Így nem jelenti azt sem, hogy azt akarjuk, hogy távozzon a kormány.
    Azt akarjuk, hogy ezt az adót ejtse, méghozzá minél előbb józanul belátva, hogy rossz ötlet.

  3. Mivel úgy látjuk, hogy az idén három ízben is katasztrofális választási vereséget elszenvedett baloldali és „liberális” ellenzék az internetadó ürügyén az utcáról akar kormányt buktatni, ezért egyetlen olyan megmozdulást sem tartunk támogathatónak, amit az ellenzéki politikai pártok és szatellit-civil szervezeteik szerveznek, támogatnak, ott megjelennek, felszólalnak, ott különböző anarchista vagy erőszakos akciókra uszítanak. (pl. az adófizetés megtagadása)
    Ez az ellenzék az internetadó problematikájától függetlenül továbbra is vállalhatatlan mind a korrupciós teljesítménye, mind a gazdaságirányítási dilettantizmusa, végül, de nem utolsó sorban a Magyarország iránti lojalitásának és elkötelezettségének hiánya miatt.
    Ma, 2014-ben pontosan tudható, hogy ha 2010-ben nem következik be kormányváltás, akkor ma már jó néhány éve lenne internetadó, vizitdíj, ingatlanadó és számos egyéb a lakosságot közvetlenül sújtó durva elvonás. Pontosan tudható, hogy az SZJA kulcsok sem csökkentek volna és a családosokat támogató adórendszer sem létezne. És az is pontosan tudható, hogy ez az ellenzék a közteherviselés rendszerébe a mai napig nem vonta volna be a multinacionális társaságokat. Viszont a magyar államadósság mára - amerikai mintára - az éves GDP 100%-a felett lenne. Azt a mai ellenzéket, amelyik 8 év alatt gyakorlatilag csődbe vitte Magyarországot, amelyik ma úgy mutogat a korrupcióra, mintha nem abból lenne Demszky Gábor horvátországi kastélya, vagy Gyurcsány Ferenc úszómedencéje, nos ezt a végtelenül kártékony, a magyar érdekeket mindig a külföldi érdekek alá rendelő érdekcsoportot nem lehet a kormányrúdhoz engedni.

Éppen ezért óriási a felelőssége a kormánynak, ezért is kötelessége rendkívül megfontolt lépéseket tenni, mert az internetadóhoz hasonló hibás elgondolások lehetőséget teremtenek arra, hogy ez a súlyosan korrupt és inkompetens ellenzék a Magyarország ellen elkövetett bűneit az jelenlegi kormány hibáival elfedve alternatívaként jelenjen meg a választók előtt.

Frissítés 
Nem, nem arra gondoltam, amit Németh Szilárd nevű fideszes nyilatkozott, mi szerint ezek a tüntetők is el fognak tűnni szépen, mint az alaptörvény, meg rezsicsökkentés ellen tüntetők. Azon túl, hogy már Gyurcsánytól is elég ellenszenves volt, amikor kinyilvánította, hogy "majd hazamennek" és nem kellene ebben vonatkozásban sem Gyurcsány nyomdokaiba lépni, azt tudom mondani erre, hogy: nem. Ezek nem fognak úgy eltűnni, mert a helyzet egyáltalán nem ugyanaz. És ha ezt nem ismeri fel Németh Szilárd, akkor talán nem kellene kamera elé engedni.

Szólj hozzá!

Címkék: inteernetadó felforgatás

A bejegyzés trackback címe:

https://igyjartal.blog.hu/api/trackback/id/tr766844267

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása